Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Bir Genç Denizde Yaşam Savaşı Verdi

Burhaniye’de Bir Genç Denizde Yaşam Savaşı Verdi. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 18 yaşındaki genç boğulma tehlikesi geçirdi.

 

Burhaniyede Bir Genc Denizde Yasam Savasi Verdi 1

 

Denizde Çırpınmaya Başladı

Burhaniye’de Bir Genç Denizde Yaşam Savaşı Verdi. Öğretmenler Mahallesi Plajı’nda denize giren Beşiran Çiçek (18) bir süre yüzdükten sonra denizde çırpınmaya başladı. Plajda bulunan gençler, Çiçek’in yardımına koştu.

 

Burhaniye'De Bir Genç Denizde Yaşam Savaşı Verdi

 

Baygınlık Geçirdi

Baygınlık geçiren genci vatandaşlar bir taraftan karaya çıkardı. Diğer taraftan da ambulans çağırdı. İHA’nın edindiği bilgiye göre ekipler ilk müdahalenin ardından Burhaniye Devlet Hastanesine kaldırdı. Beşiran Çiçek, daha sonra Balıkesir Şehir Hastanesine sevk etti. Çiçek’in bilincinin yerinde olduğu kaydedildi.

 

Burhaniyede Bir Genc Denizde Yasam Savasi Verdi 3

Burhaniye Hakkında

İlçe yüzölçümünün yaklaşık olarak 1/3 i düzlüklerden oluşur. Bu düzlüklere ‘Burhaniye Ovası’ adı verilir. Tepeliklerle kıyı çizgisi arasında yer alan Burhaniye Ovası doğuya doğru biraz genişler ve en geniş yerinde 12 km’yi bulur. Uzunluğu ise 20 km kadardır. Burhaniye Ovası adı verilen düzlükler yapısal olarak iki ana kökene dayanır. Bunlar orta ve doğu kesimlerde Havran ve Karınca çaylarının getirdiği alüvyon malzemeden oluşmuşlardır. Batı kesimdeki düzlüklerin kökeni yataya yakın veya hafif ondülasyonlu Neojen katmanlarıdır. Bir kıyı ovası niteliğinde olan Burhaniye Ovası alüvyon kesimlerinde kumsallar, katmanlardan oluşan kesimlerinde alçak falezler oluşturur. Ayrıca tepelik alanların eteğinde 100 m yükseltiye kadar batıya doğru hafif eğimli bir düzlük olarak devam eder.

Burhaniye Ovası gerek eğim durumu, gerekse verimli toprak varlığı zengin yeraltı ve yüzeysel su varlığı ve elverişli iklim şartları ile Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alır. Doğu kesimi sebze meyve yetiştirilen alanlarla orta ve batı kesimleri ile zeytinliklerle kaplıdır. Burhaniye, Çoruk, Börezli, Kızıklı, Şarköy, Bahadınlı, Şahinler, Hisar, Taylıeli gibi köyler bu jeomorfolojik birim üzerinde yer alan başlıca yerleşmelerdir. İlçenin ekonomik varlığının yarısından çoğu ovalık kesimdedir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Burhaniyeli Gençler Karadağ'da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu