Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerYaşam

Terk Edilmiş 5 Gizemli Yer!

Dünyanın farklı noktalarında bulunan terk edilmiş 5 gizemli yeri sizin için derledik! Tüyler ürpertici bu yerlere gitmek ister miydiniz?

 

&Quot;≪/P

Terk Edilmiş 5 Gizemli Yer!
Sinai Çölü, Sinema Salonu

Bundan yıllar önce bir Fransız tarafından kurulan açıkhava sineması, herhangi bir film gösterimi gerçekleşmeden yıllarca terk edilmiş bir vaziyette kalmıştır. Kahire’den taşıyan koltuklar ve projeksiyonla hazır hale getirilen açıkhava sineması, yerel yöneticilerin projeye olumlu bakmaması nedeniyle atıl kalmıştır.

&Quot;≪/Div
Bodie, Kaliforniya

1859 yılında burada altın rezervleri ortaya çıkmıştır ve ardından kasaba gelişmeye başlamıştır. 20 madenciyle başlayan nüfus artışı 1881 yılında 10.000 kişiye ulaşmıştır.

Kumarhaneler, barlar, uyuşturucu ve dünyanın her yerinden insanlarla dolup taşan tipik bir western kasabası haline gelmiştir. Hatta hatrı sayılır büyüklükte bir red ligh district’e bile sahiptir.

Giderek düşüş yaşayan ve nüfus kaybeden kasabanın son madeni, 1942 yılında neredeyse tükendiği için kapatılmıştır. 1943 yılında ise, artık bir hayalet şehir haline gelen bodie’de, yalnızca 2-3 kişi bekçi olarak kalmaya başlamıştır.

1961 yılında national historic landmark ilan edilen kasaba şu an tamamen otantik bir western kasabası olarak turizme açık durumdadır.

Şehirdeki kalıntıları korumak için midir, bilinmemektedir… Ama oradan hatıra olarak alınan herhangi bir eşyanın, alanın başına çok büyük uğursuzluk ve türlü felaketler getireceği söylentisi yaygındır.

&Quot;≪/P

Czestochowa İstasyonu, Polonya

Güney polonya’daki demiryolu sistemi, endüstriyel gelişmenin tepe noktasına geldiği dönemde inşa edilmiştir. Şu anda bu yer Avrupa’nın en gizemli yerlerinden biridir.

&Quot;≪/P

Kuzey Kardeş Adası (New York, ABD)

Kuzey adasında bulunan Riverside hastanesi. 1885 yılından 1930’ların sonlarına kadar… Çiçek, verem, ateş ve tifo gibi bulaşıcı hastalıkların tedavisinde aktif olarak hizmet vermiştir. 1963 yılında hastane ameliyatları durdurmuş ve uyuşturucu bağımlıları için bir rehabilitasyon merkezine dönüştürülmüştür. Şimdi bir kuş barınağından başka bir işe yaramıyor.

Terk Edilmiş 5 Gizemli Yer!
Chateau Miranda (Namur, Belçika)

Belçikalı bir aktivist olan Count Liedekerke-Beaufort. Fransız devrimi sırasında bu kaleden ailesiyle birlikte yakındaki bir tarlaya taşınmak zorunda kaldı. Yüzyıllar sonra Ulusal demiryolu şirketi bu yapıyı devraldı ve 2. Dünya savaşından sonra bir yetimhane ve bir yaz kampı olarak kullanılmıştır. Ancak, binanın pahalı bakım maliyetleri nedeniyle 1991 yılında terk edilmiştir.

&Quot;≪/Div
 Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.
www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Kadim Bir Gizem: Sajama Çizgileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu