EkonomiGündem

Bütçe Görüşmeleri Son Evrelerine Yaklaşıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 yılı bütçe teklifi görüşmeleri sona eriyor.

Bütçe Görüşmeleri Son Evrelerine Yaklaşıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2024 yılı bütçe teklifi görüşmeleri sona eriyor. Geçtiğimiz gün, bütçe teklifinin son 3 maddesi Genel Kurul’da ele alındı. Şimdiye kadar 13 madde kabul edilmiş durumda. Genel Kurul, bugünkü son gün görüşmelerinin ardından tamamlanacak.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, Genel Kurul’da oylanacak. Bu süreç, Türkiye’nin önümüzdeki yılki bütçesinin belirlenmesine ve mevcut harcamaların değerlendirilmesine olanak tanıyor.

Genel Kurul, ayrıca 26 Aralık Salı günü,

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin yarım kalan görüşmelerine devam edecek. Bu teklif, bütçe görüşmelerinden önce kabul edilen 43 maddenin yanı sıra diğer maddeleri de kapsıyor.

Ayrıca, TBMM Dışişleri Komisyonu, 26 Aralık Salı günü başkanlığını AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay’ın üstlendiği toplantıyla bir araya gelecek. Komisyon, uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair kanun tekliflerini ve İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini görüşecek.

Salı ve çarşamba günleri, Meclis’te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Bu toplantılar, siyasi partilerin gündemdeki konuları ve önemli başlıkları değerlendirmelerine olanak sağlayacak.

 

Haber Merkezi

2024 Yılı Bütçe Görüşmeleri Tamamlandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu