GündemEğitim

BÜYÜKŞEHİR ADIYAMANLI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesine amaçlayan ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Adıyaman’dan 395 öğrenci Balıkesir’e geldi.

 

ÇOCUKLAR AVLUDA

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen proje kapsamında gelen öğrencileri Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Yaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürü Yücel Dağtaş karşıladı. Edremit Seyit Onbaşı Körfez Havalimanı’nda karşılanan Öğrenciler daha sonra otobüslerle Ayvalık’a gelerek, Cunda Uygulama Oteli’ne yerleştirildi.Yemek sonrası Cunda Adası’ndaki Necdet Kent Kütüphanesi ile Mustafa Koç Müzesi’ni gezen öğrenciler ertesi gün de Çanakkale’ye gitti. Öğrenciler Çanakkale’de; Çanakkale şehitliği ve anıtını gezdikten sonra Ayvalık’a döndüler.  Bir gün sonra da Balıkesir Büyükşehir Belediyesince tertip edilen programlara katılarak, Avlu ve Çocuk Köyü’nde eğlenceli vakitler geçirdiler. Adıyamanlı öğrencilerin 4 gün süren ziyaretlerinin son gününde ise Havran Seyit Onbaşı anıtını ziyaret edip, öğle yemeğinin ardından da uçakla Adıyaman’a döndüler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu