Gündemİlçe Haberleri

Büyükşehir Belediyesi’nden Hava Yoluyla Cenaze Nakli

Büyükşehir Belediyesi’nden hava yoluyla cenaze nakli. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 395’i uçakla olmak üzere 10 bin 200 cenazenin naklini gerçekleştirdi. Bir yandan da mezarlıkların bakım onarımlarını maneviyatına uygun olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden hava yoluyla cenaze nakli

Buyuksehir Belediyesinden Hava Yoluyla Cenaze Nakli

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Cenaze Hizmetleri Şube Müdürü sosyal belediyeciliği, Balıkesir’de altın harflerle yazıyor. Vatandaşların en sevdikleri ile vedalaştıkları alanların tarihi dokusuna zarar vermeden bakımlarını yapıyor. Ayrıca maneviyatına uygun olarak düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi il içi ve il dışı binlerce cenazeyi ücret almadan naklediyor. Proje Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatı ile gerçekleşti. ‘Hava yolu ile cenaze nakil sözleşmesi’ sayesinde cenazeler Türkiye’nin dört bir yanına hava yolu ile ücretsiz naklediliyor.

 

Belediye Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde 10 adet cenaze nakil aracı bulunuyor. 2018 yılından buyana karayolu ve hava yoluyla 6 bin 900’ü şehir içi nakil gerçekleşti. Ayrıca 3 bin 300’ü de şehir dışı nakil gerçekleşti. Bununla birlikte toplam 10 bin 200 cenazenin nakli gerçekleştirdi.

 

Hava Yolları İle Nakil Büyük Kolaylık

Başkan Yücel Yılmaz’ın talebi üzerine  bir hava yolu şirketi ile cenaze nakil sözleşmesi gerçekleşti. Cenaze Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Toprak, “Hava yolu aracılığıyla da toplam 395 cenazemizi il dışına ücretsiz olarak naklettik.  Büyükşehir Belediyesi ile bir hava yolu şirketi arasında yapılan sözleşme kapsamında hizmet hayata geçti. Bu sayede şehrin önemli bir ihtiyacını gideriyor.  Uzak illerde toprağa verilecek olan cenazelerde büyük kolaylık sağlıyor. Bu anlamlı hizmetle vatandaşlarımız artık uçakla daha hızlı bir şekilde cenazelerini istedikleri şehre nakledebiliyorlar” dedi.

 

Cenaze Araçları Deprem Bölgesinde Hizmet Verdi

Toprak, ”Amacımız Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak mezarlık, cenaze nakil ve defin hizmetlerini etkin kaliteli ve güvenli bir şekilde sağlamak.” dedi. Müdür Toprak, 11 ili etkileyen depremin ilk gününden itibaren bölgeye gittiklerini iletti. Ayrıca iki adet cenaze aracı ve dört şoförle bölgede cenaze hizmeti verdiklerini söyledi.

 

İlçe Belediyelerine Destek Veriliyor

Müdür Toprak kurulduğu günden bu yana 20 ilçe belediyesi ile cenaze ve mezarlık hizmetlerinde beraber çalıştıklarını vurguladı. Kefen, ceset torbası, tahta gibi ayni ve nakdi yardımlarla ilçe belediyelerini desteklediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden yarar almak isteyen vatandaşların, 444 40 10 numaralı çağrı merkezini aramaları yeterli.

 

Haber: Güler Yaşar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu