Türkiye Gündemi

Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma

Aralarında husumetli olan iki akraba, telefonda tartıştıktan sonra konuşmak için buluştu. Ardından, film sahnelerine konu olan çatışma başladı.

 

Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma.. Aralarında husumetli olan iki akraba, telefonda tartıştıktan sonra konuşmak için buluştu. Buluşmada çatışma çıktı. Çıkan çatışmada tarafların birbirine kurşun yağdırdığı anlar güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma

Olay, saat 05.00 sıralarında İstanbul, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’nde olan bir sitenin bahçesinde gerçekleşti. İddiaya göre, akraba olan iki kişi gece saatlerinde alacak verecek meselesi yüzünden telefonda tartıştıktan sonra konuşmak için bir araya geldi.

Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma

Şahıslardan biri, aralarındaki problemi çözmek için buluştu. Devamında şahıslardan biri, kendi oturduğu sitenin önündeki parkta olan bankta oturarak beklemeye başladı. Otomobiliyle olay yerine gelen diğer şahıs, aracından inmeden bekleyen kişiye silahla ateş etti. Yara alan husumetli de silahına sarıldı. Devamında, karşılık verdi. Mermilerden birinin isabet ettiği restoranın camı patladı. Ardından, husumetlisini yaralayan kişi olay yerinden hızla uzaklaştı.

Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma

İHA’nın edindiği bilgiye göre, film sahnelerini aratmayan olay güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti. Görüntülerde şahıslardan birisinin bankta oturduğu ve daha sonra arabanın yaklaştığı görülüyor. Daha sonra şahısların birbirini görünce silahlarına yeltendiği ve bir süre sonra iki şahsın da olay yerinden uzaklaştığı yer alıyor.

Silahlı çatışma türleri;

Cenevre Sözleşmeleri ile Sözleşmelere Ek I. ve II. protokollerde silahlı çatışmalar, “uluslararası silahlı çatışmalar” ve “uluslararası nitelikte olmayan silahlı çatışmalar” olmak üzere iki kategoriye ayrılmıştır.

Çatışma ile başa çıkma yolları;

Çatışmalarla başa çıkmak için; uzlaşmaya hazır olun, dürüst olarak tartışın ve suçlamayın, savunmaya geçmeyin, aç veya yorgun olduğunuzda çatışmalardan uzak durun, konuya odaklanın, çatışma kötüye giderse ara verin, karşınızdakinin düşüncelerine katıldığınızı söylemek dışında onun sözünü kesmeyin.

..Cadde Ortasında Film Sahnelerini Aratmayan Çatışma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu