GündemEkonomiSiyaset

CANBEY “BU YATIRIM BALIKESİR’E ÇOK YAKIŞIR”

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu, 1.3 milyar euroluk dev yatırım için nihai kararını verdi. Yeni üretim tesisi için Türkiye’yi seçti. Böylece Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımın önü açılmış oldu.

“Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in 19 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Bulgaristan ve Türkiye arasında seçimini ülkemizden yana kullanan otomotiv devi 4-5 binlik istihdam ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır” diyen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, önümüzdeki dönemde Balıkesir’e büyük yatırımların gelmesi gerektiğini söyledi.

“Balıkesir olarak, önümüzdeki süreçte yatırımda ilgi odağı olan bir il haline gelebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Balıkesir, Türkiye’nin göz bebeğidir” ifadelerini kullanan Canbey, şunları söyledi:

“Nüfusuyla, arazisiyle, ulaşım imkânları ile yatırım için çok uygun olan ilimiz; her anlamda yüksek potansiyele sahiptir. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından biri olan Volkswagen’in Türkiye’ye gelerek üretim yapacak olması fabrikanın kurulacağı bölge için çok değerli bir fırsat anlamına gelmektedir. Bununla birlikte ülkemizin otomotiv sektöründeki geçmişi ve otomotiv yan sanayisindeki kuvvetli yapısı yatırım yapacak şirket için de bir fırsat anlamını taşımaktadır. Bu bağlamda Balıkesir bahsettiğimiz fırsatların en değerlisidir. 1.3 milyar euroluk yatırım için Türkiye’yi seçen otomotiv devinin, ülkemizin yatırım için en kıymetli yerlerinden olan, gelişime açık, imkânları bol olan şehrimizi seçmesi ve hem ülkemize hem de Balıkesir’e bu önemli yatırımın kazandırılması için el birliği ile çalışacağız”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu