Gündemİlçe Haberleri

Çataldağ’ın Zirvesinde Cesur Tırmanış

Balıkesir'in doğal güzelliklerinden biri olan Susurluk ilçesine bağlı Çataldağ, zorlu kış şartlarına rağmen Bursalı üç profesyonel dağcının cesur tırmanışına sahne oldu.

Çataldağ’ın Zirvesinde Cesur Tırmanış

Cataldagin Zirvesinde Cesur Tirmanis 1
Çataldağ’In Zirvesinde Cesur Tırmanış

Fırtınada Mahsur Kaldılar

1336 metre yükseklikteki bu doğa harikasına gerçekleştirdikleri sportif tırmanış sonrasında, dağcılar şiddetli fırtına ve -14 derece dondurucu soğukta, 300 metrelik uçurum kıyısında granit kaya kütlesinin üzerine çadır kurarak konakladılar. Gece boyunca, doğanın karlı örtüsü altında geçirdikleri macera dolu anları kayıt altına alan dağcılar, ertesi sabah güneşin doğmasıyla birlikte muazzam manzarayla karşılaştılar. Çataldağ’ın zirvesinde yaşadıkları fırtına ve sonrasındaki eşsiz doğa manzarasını görüntüleyen dağcılar, unutulmaz anlarına tanıklık etti.

Cataldagin Zirvesinde Cesur Tirmanis 2
Çataldağ’In Zirvesinde Cesur Tırmanış

“Doğanın oluşturduğu manzaralar bizi büyüledi”

Zirvede geçirdikleri zorlu geceyi anlatan İsmet Şentürk, “Türkiye’nin tescil edilmiş ikinci jeoparkı olan İda Madra Balıkesir Susurluk ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Çataldağ, doğa sporcuları ve dağcılar için özel bir cazibe merkezi. Granit kütleye sportif tırmanış yaparak çıkılabiliyor. Bu kış mevsiminde gerçekleştirdiğimiz kamp, -14 derecede geçen bir geceyi içeriyordu. Doğanın oluşturduğu manzaralar bizi büyüledi. Ağaçların orman yapısı, kayaların jeolojik özellikleri, kar ve sisin oluşturduğu görüntüler bize keyifli anlar yaşattı. Bu güzellikleri yaşamaktan çok mutlu olduk” dedi.

Cataldagin Zirvesinde Cesur Tirmanis 3
Çataldağ’In Zirvesinde Cesur Tırmanış

“Çatal Dağı, bize farklı bir deneyim sundu”

Dağcılar arasında unutulmaz anlar yaşandığını söyleyen Şentürk, “Granit kütlenin üzerinde oluşan buz şelaleleri ve diğer doğal güzellikler bizi etkiledi. Çatal Dağı, bize farklı bir deneyim sundu. Bölgedeki diğer dağlardan ayıran özel bir yapısı var. Bu bölgenin doğal güzellikleri, sadece bir değer olarak kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçiler için büyük bir kazanç oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Cataldagin Zirvesinde Cesur Tirmanis 4

“300 metrelik bir uçurumun kıyısındaydık”

İsmet Şentürk, adrenalin tutkusunu içlerinden biri olarak tanımlayarak, “Geceyi 3 kişi bir çadırda geçirdik. Aslında amacımız bivak denilen bir torba içerisinde karda kalmayı planlamıştık, ancak şiddetli poyraz fırtınası nedeniyle bu planımızı değiştirdik. Çünkü 300 metrelik bir uçurumun kıyısındaydık. Çadır kurarak gürültülü bir rüzgar eşliğinde uçurum kıyısında konakladık. Bizi buraya çeken şey adrenalin tutkusu. Adrenalini yaşamayı her zaman istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Kazdağları’nda Zirve Heyecanı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu