Gündemİlçe Haberleri

Kazdağları’nda Zirve Heyecanı

Edremit ve Havran İlçelerinde Faaliyet Gösteren Keşif Yolcuları Grubu, Kazdağları'nın Zirvesine Zorlu Bir Tırmanış Gerçekleştirdi

Kazdağları’nda Zirve Heyecanı

Kazdaglarinda Zirve Heyecani 1
Kazdağları’Nda Zirve Heyecanı

Kar Yağışı ve Poyraz Etkisiyle Sibirya Atmosferi

Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde yılın her ayı boyunca doğa yürüyüşleri ve tırmanışlar düzenleyen Keşif Yolcuları grubu, son olarak Kazdağları’nın en yüksek zirvelerinden biri olan 1300 metre yüksekliğindeki At Kayası zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Ancak, zorlu hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle gerçekleştirilen bu tırmanış, Sibirya’nın soğuk atmosferini anımsatan görüntülere sahne oldu.

Kazdaglarinda Zirve Heyecani 2
Kazdağları’Nda Zirve Heyecanı

Buz Tutmuş Ağaçlar

Kazdağları’nda kar yağışı ve şiddetli poyrazın etkisiyle birlikte ağaçlar adeta buz tuttu. Bölgedeki sıcaklık değerleri eksi 10 derecenin de altına indi. Keşif yolcuları, kuvvetli poyraz ve zaman zaman 30-40 cm’yi bulan karla karşılaşmalarına rağmen, At Kayası mevkiine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Kazdaglarinda Zirve Heyecani 3
Kazdağları’Nda Zirve Heyecanı

8 Saatlik Zorlu Tırmanış

Tırmanışa katılan dağcılar arasında Yıldırım Alp, Ömer Aydemir, Mustafa Şıvka ve Rıfat Aydemir bulunuyordu. Kayalık, buzlu ve kaygan bir rota üzerinde gerçekleşen zorlu tırmanış, yaklaşık 8 saat sürdü. Dağcılar, At Kayası zirvesine zorlu bir tırmanışın ardından ulaştılar ve kameralarına yansıyan görüntülerle, Sibirya atmosferini andıran bir manzara oluşturdular.

Haber: İHA

Kazdağları’nda Dağlar Beyaz Bir Örtüyle Kaplandı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu