Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Çekilmesini Bilmek Lazım”

Eski CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçlarını değerlendirirdi. Değerlendirme sonucunda, “Çekilmeyi bilmek lazım” ifadesine yer verdi.

 

 

“Çekilmesini Bilmek Lazım”…  İstanbul Milletvekili Engin Altay, seçim sonuçları için, “Başarı diyenin aklından şüphe ederim” dedi. Ardından, partisinin “Gerçek anlamda ve tepeden tırnağa iç muhasebe yapması” gerektiğini ifade etti. Dahası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun kısa süre içerisinde basın toplantısı düzenleyip özeleştiriler yapması beklentiler arasında.

Engin Altayy

Altay, 28.dönemde İstanbul Milletvekili olarak görev yapacak. Ayrıca Altay, yeni dönemde 10 senedir yürüttüğü CHP Grup Başkanvekilliğine aday olmadı. Bu kararını, “Çekilmeyi bilmek lazım” diyerek ifade etti.

Neden görev almadığına ilişkin soruya, “Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, ‘Hem grup başkanvekili hem Meclis başkanvekili ol.’ dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım. Ama ‘yeni yüzler gelsin’ derken, yeni MYK gibi olmaması lazım tabii” cevabını verdi.

“Benim Dışımda Çekilen Kimse Yok”

“Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm.” diyen Altay, bu görüşünü Kılıçdaroğlu’nun yanında da söylediğini belirtti. Altay, “Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok.” dedi.

Çekilme Sözü Kılıçdaroğlu için de Geçerli mi?

Altay, “Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi.” sorusunu ise, “Şimdi o gün değil. Kemal Bey’in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım.” diye yanıtladı.

“Ciddi Bir İç Muhasebe olması Gerekir”

CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe. MYK’daki değişiklik yeterli değil, nasıl yeterli olsun.” diyerek eleştirilerde bulunan Altay, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kurultay kesinlikle seçimden önce olması gerekir. Yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir. Parti yerel seçimde aradığı heyecanı bulamaz. Genel başkanımızla devam edebiliriz. Buna karar verecek olan kurultaydır. Ama bunun parti yönetimi var, parti meclisi var, MYK’sı var. Bu MYK ile biz yerel seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim!”

Kılıçdaroğlu ve Karayalçın Görüşmesi

Tartışma sürerken CHP Genel Merkezinde önemli bir görüşme de gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüştü.

Ayrıca, Karayalçın seçimlerin ardından “Önümüzdeki Kurultay sürecinde, seçimlerde yaşanan taktik ve stratejik yanlışlıkların tartışacaklarını biliyorum. Son olarak, buna genel başkanlık konusu da eklenebilir” dedi.

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu kısa süre içerisinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Beraberinde, kameraların karşısında seçim sonuçlarına dair, özeleştiriler yapacak.

…”Çekilmesini Bilmek Lazım”…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu