Özel HaberlerGündem

Ceylan: “Hak İçin Örgütlenme”

 

DİSK Emekli Sen Balıkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan ile emeklilerin yaşadığı sıkıntıları ve ülke gündeminde yer tutan referandum hakkında görüşlerini aldık.

 

 

Büyükşehir Merhaba’ya açıklamalarda bulunan DİSK Emekli Sen Balıkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan, “İnsanlarımız hakları için örgütlenmeli birlikte mücadele etmeli diye düşünüyorum. Haklarımız savunmalıyız” dedi.

 

“ ‘Hayır’ oyu kullanacağız”

Referandum çalışmaları ile ilgili Ceylan  düşüncelerini söyle dile getirdi; “Bizim 320 üyemiz var. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda biz de ‘hayır’ oyu kullanacağız Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) çalışmalarına katılıyoruz.  Biz de yapılmak istenenin rejim değişikliği olduğunu düşünüyoruz  İktidar partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğiyle parlamenter sistemi tek adam yönetimine çevirerek demokratikleşme sürecimizi geriye döndürmek istiyor. İnsanlık tarihi hep ileriye akar, bazı dönemlerde ileriye gidiş durdurulabilir ama geriye döndürülmez, kaldığı yerden devam eder. O yüzden  referandumda tutumumuz ‘hayır’ olacak” dedi.

 

“Promosyon lütuf değil haktır”

Bankaların promosyonları ile ilgili de konuşan Ceylan, “Promosyon zaten lütuf değil haktır. Müşterileri olduğumuz için bize verdikleri bankacılık hizmetleri karşılığında sağladıkları gelirin bir kısmını bize vermesidir. Biz ilk olarak Elimizden geldiği kadar hükümet promosyona karşı çıktık. Promosyon vermiyorlar, sadece verir gibi gözüküyor. Herhangi bir demokratik olay olduğu zaman diğer sendikalar ile birlikte hareket ediyoruz. Durulmaması gerekiyor bence.  İnsanlar mücadele etmez ise haklarını alamazlar. Haklar için örgütlenmeli birlikte mücadele edilmeli diye düşünüyorum” dedi.

 

“Ekonomik sorunlar üst düzeyde”

Emeklilerin ekonomik olarak durumlarının kötü olduğunu belirten Ceylan, “Genel olarak baktığımızda ülkede yaşayan milyonlarca emekli var ve çoğu açlık sınırının altında yaşıyor. Bu durum karşısında devlet iyileştirmelerde bulunsa da yapılan düzenlemeler aksine emeklileri zor durumda bırakıyor. Ana tüketim maddelerine yapılan ardı arkası kesilmeyen zamlar, özellikle dar ve sabit gelirli emekli dul ve yetimlerimizin satın alma güçlerini sıfıra indiriyor. Emeklilerin durumları çok kötü. Konuştuğumuzda nasıl geçineceklerini bilmediklerinden bahsediyorlar.  Ekonomik sorunlar üst düzeyde” dedi.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu