GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Kendi Evlatlarınızı O Madene İndirir Miydiniz?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Kendi Evlatlarınızı O Madene İndirir Miydiniz?’

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in TBMM’de Amasra faciasıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

 

Bakan Dönmez’in Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Akın, “Faciadan sanki emekçi kardeşlerimiz, madencilerimiz sorumlu. Bu kadar tedbirsizlik varken, AK Parti milletvekillerine soruyorum. Siz bu şartlarda kendi evlatlarınızı o madene indirir miydiniz? Dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Bakan Dönmez’in açıklamalarını eleştirdi.

‘Bakana Göre Hiçbir Olumsuzluk Yokmuş!’

CHP’li Akın, “Enerji Bakanını dinledik hep beraber. Bakarsanız Bakana, her şey yolunda, hiçbir sıkıntı yok, olaylar temiz, olumsuzluk yok. Aldığımız sonuç şu, sanki emekçi kardeşlerimiz, madenci kardeşlerimiz sorumlu, işte, bunu kabul etmek mümkün değil”dedi.

‘’Olay Unutturulmaya Çalışılıyor’’

CHP’li Akın sosyal medya paylaşımı yaptığı için bile gözaltı işlemi uygulandığına işaret etti. CHP’li Akın, 41 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir olayda tek bir gözaltı olmamasının olayı unutturma çabasının bir parçası olduğunu belirtti. Akın, “AK Parti bu olayı unutturmak ve bunu yatıştırmak için bir çaba içindedir” diye konuştu.

‘’Ayıptır, yazıktır, günahtır gerçekten’’

CHP’li Akın açıklamasında şunları kaydetti: “Bakan buraya geldi, efendim, burada on sekiz saat içinde cansız bedenleri nasıl çıkardığıyla ilgili övünmeyi anlattı. Ayıptır, yazıktır, günahtır gerçekten. Sayılardan söz etmiyoruz burada, burada söz ettiğimiz hayat, burada söz ettiğimiz can, burada söz ettiğimiz babasız evlatlar ve yüreği yanan analar.”

‘Onurlu, Erdemli Bir Bakan İstifa Ederdi’

Akın, “Onurlu, erdemli, sorumlu bir bakanın yapması gereken istifa kararıydı; yapmadınız, konuştunuz, çektiniz gittiniz. Faciadan sadece 24 gün önce orayı ziyaret ettiler ve bir fotoğraf verdiler ve ‘Kazalar bıçak gibi kesildi’ dediler. O fotoğraftaki 7 kardeşimiz, 7 emekçimiz şehit oldu. Bunun sorumluluğu yok mu? Amasra’daki facia ‘Geliyorum, önlem alın’ diyor, bizim Bakan ve yanındakiler seyrediyor.”

 ‘Kendi Evlatlarınızı O Madene İndirir Miydiniz?’

CHP’li Akın, AK Parti milletvekillerine seslendi. Akın, “Siz bu şartlarda kendi evlatlarınızı o madene indirir miydiniz? Bu tedbirsizlikle gönderir miydiniz? Vicdanınız rahat mı? Uyardık, Sayıştay dile getirdi, hepimizin uyarıları var ama bunları hiçe saydınız. 20 milletvekili arkadaşımız ailelere taziyeye gitti. Ortak dil şu: ‘Madenin bir ay kapatılması gerekiyor’, ‘Gaz oranı yüksek’ denmiş”.

Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu