İlçe HaberleriSiyaset

CHP İçinde ‘Mor Sandık’ Krizi

Balıkesir'de CHP'nin "mor sandık" uygulaması, partinin içinde büyük bir tartışma yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in eşi Özlem Aytekin, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya isyan etti.

CHP İçinde ‘Mor Sandık’ Krizi

Chp Icinde Mor Sandik Krizi 1

Özlem Aytekin, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şu iddialarda bulundu:

Özlem Aytekin bu uygulamaya karşı olduğunu ifade etti. Paylaşımında “Veli Bey, hayatımda ilk kez partimin genel merkezine geldim. Kocamın adaylığı için bile gelmedim, düşünün ki Edremit benim için ne kadar kıymetli dedim. Çok şey konuşuldu, infial olur dedim. Eğer bu söylediğiniz Edremit’te gerçekleşirse. Edremit ve bize yakışacak 12 aday adayının da önseçim olur dedim. İki kadın adaya çekilin diyorum. Açıklanan karar Edremit’te gerçekten de infial yarattı. İki kadın aday adayından da mor sandık denen saçmalığı reddedip bu türden kendilerini aşağılayan karara tepki vermelerini bekliyorum. Dayatma cinsiyetçiliğe, eşitsizliğe, liyakatsizliğe ben de tepkiliyim.” açıklamalarına yer verdi. Bu paylaşım sonrası Özlem Aytekin sosyal medya hesabını gizliye aldı.

Chp Icinde Mor Sandik Krizi 2

Mor Sandık Nedir?

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sadece kadın aday adaylarının katılacağı özel bir seçim süreci başlatıyor. 4 Şubat Pazar günü  ilk defa gerçekleşecek gerçekleşecek olan “mor sandık” uygulamasında, CHP üyeleri Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında tercih yapacak.

Haber: Bülten

Sındırgı Ahmet Akın’ı Bağrına Bastı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu