Görüntülü HaberlerGündemSiyaset

CHP Milletvekili Sarı: “AK Parti İktidarı Türkiye’yi Bitirdi”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Milletvekili Sarı: “AK Parti İktidarı Türkiye’yi Bitirdi”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını sert bir şekilde eleştirdi. Sarı, AK Parti’nin yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bitirme vaadiyle geldiğini ancak emekli, işçi, memur ve Türkiye’nin bitirildiğini söyledi.

Sarı, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın tutumunu protesto ederek sözlerine başladı ve hükümetin hukuksuz olduğunu söyleyerek eleştirdi. Milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarının eridiğini söyleyen Serkan Sarı, “Otuz beş gün önce açıkladığınız 17.002 lira ceplere girmeden eridi bile. Eflatun’un dediği gibi ‘Halkını tüketen iktidarlar kendilerini de tüketir.’ Şunu unutmayın: Sizler de tükendiniz.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretlinin sofrasından 77 ekmeği çaldıklarını söyleyen Sarı, ekonomik zorlukların ve yoksulluğun göstergesi olarak gördüğünü ifade ederek, konuşmasında emekli, işçi ve memurların açlığa mahkum edildiğini belirtti.

CHP’li Serkan Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“TÜRK-İŞ’e göre Aralıkta açlık sınırı 14.431 liraydı, bugün ise 15.049 lira yani bir ayda yaklaşık 600 lira eridi bile. Memleketi getirdiğiniz nokta yoksulluğun, sefaletin, zulmün göstergesidir. Bir yumurtanın 4 lira, bir tek zeytin tanesinin 2 lira olduğu bir dönemde asgari ücretlinin sofrasından tam 77 ekmeği yani yirmi günlük ekmeğini çaldınız. Emek ve ekmek düşmanı bu iktidar 10 bin lira maaşla emeklileri açlığa mahkûm etti. Ekmek artık aslanın midesinde. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları bitirme vaadiyle geldiniz, emekliyi, işçi, memuru yani Türkiye’yi bitirdiniz. Yazıklar olsun size ve zulmünüze!”

 

 

Haber: Bülten

Erden Köybaşı: ‘Karara karşı duracağız’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu