Ekonomiİlçe Haberleri

Erden Köybaşı: ‘Karara karşı duracağız’

Köybaşı: "Yapılan Hukuksuzluğa Boyun Eğmeyeceğiz, Anayasa Mahkemesi Kararlarına Uymak Zorunluluktur"

Erden Köybaşı: ‘Karara karşı duracağız’

Erden Koybasi Karara Karsi Duracagiz
Erden Köybaşı: ‘Karara Karşı Duracağız’

Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını sert bir şekilde eleştirdi. Köybaşı, Anayasa Mahkemesi’nin iki kararına rağmen, mecliste yerel mahkeme kararının okutularak yapılan bu uygulamayı “meclise yapılmış bir darbe” olarak nitelendirdi.

“Meclise yapılmış darbedir”

Köybaşı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Anayasa Mahkemesi’nin iki kararına rağmen mecliste yerel mahkeme kararı okutularak Can Atalay’ın milletvekilinin düşürülmesi meclise yapılmış darbedir. Ancak hepimiz biliyoruz ki, Anayasamızın 153. Maddesinde açıkça belirtildiği üzere, Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.

“Ağır aksak işleyen demokrasimizde yok edildi”

Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Köybaşı, Anayasa’nın ilgili maddelerinin ihlal edildiğini belirterek, “Anayasamıza göre Kuvvetler ayrılığı esastır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi Demokrasinin ‘olmazsa olmazıdır.’ Ancak Mevcut uygulamada demokrasi ve adaletin temeli olan hukuk ortadan kaldırılmış dolayısıyla ağır aksak işleyen demokrasimizde yok edilmiştir.” dedi.

“Anayasal devlet istiyoruz”

Can Atalay’ın artık sadece Hatay’ın değil tüm Türkiye’nin milletvekili olduğunu vurgulayan Köybaşı, “Bizler Anayasalı değil, Anayasal devlet istiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, yarında Hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne ve demokrasimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Direneceğiz, mücadele edeceğiz”

Köybaşı, Genel Başkanları Özgür Özel’in açıklamalarını da aktararak, “Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa’yı yok sayanlar bugün Can Atalay’a, Hatay’a ama yarın herkese tehdittir. Bu darbe girişiminin karşısında Anayasa’yı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Direneceğiz, mücadele edeceğiz.” diye belirtti.

Köybaşı’dan Mücadele Vurgusu

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak verdikleri mücadeleyi vurgulayan Köybaşı, “Tek adamın bu milletin önüne çektiği zincirleri kıracağız, duvarları yıkacağız, yasakladığı sokakları özgürleştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çağdaş laik hukuk devleti olarak sonsuza dek var olacaktır.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Edremit Belediye Başkanı Arslan Adaylıktan Çekildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu