Gündemİlçe Haberleri

CHP Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

Yerel seçimlere az bir süre kala aday adaylığı yarışı hız kazanırken CHP Savaştepe de Mehmet Ülkü, Apdullah Karaca ve CHP Eski İlçe Başkanı Umut Dinç, resmi müracaatta bulunarak Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

Chp Savastepede Yerel Secime Hazir 1
Chp Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

İlk olarak Savaştepe CHP İlçe Teşkilatına gelerek müracaatta bulunan aday adayı Mehmet Ülkü oldu. DEVA Partisi Eski İlçe Başkanı olan ve kısa süre önce CHP’ye katılan Mehmet Ülkü, beraberindeki heyetle birlikte partiye gelerek evraklarını CHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Atalay’a teslim etti. Çok sayıda partilinin de katıldığı başvuruda, Mehmet Ülkü bir konuşma gerçekleştirdi.

Chp Savastepede Yerel Secime Hazir 3
Chp Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

Ülkü: “Şimdi birleşme zamanıdır”

Ülkü konuşmasında; “Siyaset uzun soluklu bir uğraştır. Siyasette bulunduğunu süreçte size bazı görevler verilir. Ben de bu vesileyle ilçenin yürütme mekanizmasının başı olan Belediye Başkanlığı görevine sizlerin de taktiri ile talip oldum. 2024 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı aday adaylığımı sizlere, kamuoyuna ve çok değerli Savaştepe halkına buradan açıklıyorum. Şimdi birleşme zamanıdır. Özellikle Savaştepe’de yaşayan CHP’li abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime buradan sesleniyorum. Kendi konfor alanınızdan çıkın. Gün birleşme ve Büyüme zamanıdır. Gün CHP günüdür. Gelin hep birlikte CHP olarak ilçemizde yönetimi alalım. Liyakatsiz, iş bilmez, adam kayıran, akraba belediyeci yapan bu sisteme son verelim.” diyerek sözlerine son verdi.

Chp Savastepede Yerel Secime Hazir 2
Chp Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

Karaca: “Sevdam hep Savaştepe oldu”

Aday adaylığı yarışında CHP’den ikinci müracaatı ise Abdullah Karaca gerçekleştirdi. Beraberinde ki kalabalık bir heyetle parti binasına gelen Karaca, evraklarını CHP İlçe Başkanına teslim etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Karaca, “Uzun yıllar Savaştepe dışında yaşadım. Ama sevdam hep Savaştepe oldu. Savaştepe ile bağım hiçbir zaman kopmadı. Savaştepe ve Savaştepelilerin derdiyle dertlendim. Savaştepe’nin sorunlarını çok iyi biliyorum. Projelerim hazır. Bu göreve talibim. Sizlerin de desteği ile bu görevi layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Chp Savastepede Yerel Secime Hazir 4
Chp Savaştepe’de Yerel Seçime Hazır

Dinç: “Hem Balıkesir hem de Savaştepe’miz için değişim şarttır”

CHP’nin son Belediye Başkanı aday adayı ise Umut Dinç oldu. Parti binasına beraberindeki kalabalık grup ile gelen Dinç, aday adaylığı evraklarını İlçe Başkanına teslim etti. Umut Dinç’in adaylık başvurusunda CHP Bigadiç İlçe Başkanı Zafer Göksel, CHP Kepsut İlçe Başkanı Oğuz Aslan, Savaştepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Atar, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Devrim Bingöl ve partililer katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştirerek partililere seslenen Dinç, “4 Kasım 2023 tarihinde ilk adımı kendi içimizde attığımız değişimin sesi büyük destek görmüştür. Hem Balıkesir hem de Savaştepe’miz için değişim şarttır. Savaştepe’nin içinde bulunduğu durum ortadadır. Mevcut iktidar Savaştepe vatandaşını çantada keklik olarak görmektedir. Bu duruma dur demek için karşınıza çıktım. Sosyal belediyeciliği başlatıp Savaştepe’nin nüfus kaybı sorununu çözeceğiz. Savaştepe’yi tepeden yönetmeyip Savaştepe halkıyla birlikte ortak akılla yönetmek için bu göreve talibim. Davetime katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

CHP’den Demokrasi Dersi

Aday adaylığını açıklayan 3 aday adayının da birbirinin açıklamalarına katılarak destek vermesi dikkat çekti. Birliktelik mesajı vermeyi de ihmal etmeyen aday adayları bu yarışta bir birlerine başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.

Haber: Alper Çobanoğlu

CHP Savaştepe İlçe Kongresi Yapıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu