Köşe Yazıları

Kedi Nasıl Çizilir?

Herkes kolayca adım adım kedi çizmeyi öğrenebilir. Deneyiminiz ne olursa olsun karmaşık bir başyapıt çizmek bile biraz pratik ve sabır gerektirir.

İnsanların kedi çizmede zorluk yaşaması yaygın bir durum olsa da, biraz pratik ve rehberlikle bu tüylü yaratıkların çiziminde ustalaşabilirsiniz. Kediler benzersiz özellikleriyle tanınırlar, bu nedenle bunları çiziminizde yakalamak çok önemlidir. Ayrıca çeşitli pozlarda çizilebilirler, böylece birçok seçeneğiniz olur.

Kedi Çizimi İçin Gerekli Malzemeler

Kalem: İnce, hassas ve hassas çizgiler oluşturmak için kedi çiziminize kurşun kalemle başlamak her zaman en iyisidir. Kurşun kalemin ucu da silinebilecek kadar yumuşaktır

Kağıt: Pürüzsüz yüzeye sahip yüksek kaliteli kağıda da ihtiyaç vardır. Özellikle yeni başlayanlar için pürüzlü kağıtlardan kaçının.

İlgili Makaleler

Silgi: Yapacağınız hataları ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilecek bir silgiye ihtiyacınız olacak. Herhangi bir yeni çekmece için hatalar kaçınılmazdır, bu yüzden bu bir zorunluluktur.

Kalemtraş: İhtiyacınız olacak diğer bir şey de kalemin ucunu keskin ve kullanıma hazır tutmak için bir kalemtıraştır.

Boyama Malzemeleri: Tasarımınız bittiğinde tasarımın içini renkli kalemler, renkli kalemler veya boya kalemleriyle doldurun. Ayrıca ince uçlu siyah kalemle tasarımın ana hatlarını çizebilirsiniz.

Sabit Çizim Yüzeyi: Araçlar harikadır ancak sabit bir çizim yüzeyi olmadan işe yaramaz. Bunun nedeni, üzerinde çalışılacak düz bir yüzey sağlamasıdır.

1: Kedi Taslağını Çizin

Kağıdınıza kedinin kafasının ana hatlarını çizerek başlayın. Kolayca silebilmeniz için yavaşlamaktan ve taslağınızı hafifçe çizmekten korkmayın. Baş, belirgin bir burun ve çene alanına sahip, kabaca dairesel olmalıdır. Üzerine kedi kulaklarını ekleyin.

2: Kedinin Yüzünü Ekleyin

Daha sonra, kedinin kafasının ortasının biraz altına, kedinin bıyıklarını, kedinin gözlerini, kedinin burnunu ve kedinin ağzını çizin. Gözlerin konumundan memnun olduğunuzda devam edin ve birkaç gözbebeği ekleyin. Bıyıkları olabildiğince uzun veya kısa yapabilirsiniz ancak ince ve eşit aralıklı olmaları gerekir. Gözler büyük ve badem şeklinde olmalıdır.

3: Kedinin Bacaklarını Doldurun

Bir sonraki adım için kedinizin bacaklarını ekleyin. Kedinin dik pozisyonda görünmesi için kedinin her iki taraftaki ön bacağı başın altına yerleştirilmelidir. Ön bacakların altına, her iki tarafa da arka bacağı ekleyin. Her arka bacağın ucuna pençeler ve kedi patileri çizerek ekstra ayrıntı ekleyebilirsiniz.

4: Kedi Gövdesini ve Kuyruğunu Ekleyin

Daha sonra kedinin gövdesinin ve kuyruğunun ana hatlarını çizin. Vücut kabaca oval şekilli ve kedinin kafasından biraz daha büyük olmalıdır. Kedi kuyruğu ile kıvrılmasını ya da aşağıya sarkmasını sağlayabilirsiniz.

5: Ayrıntıları Ekleyin

Kedinize biraz karakter ve kişilik kazandırmak için, onu kalp gibi bir öğeyi veya örnekteki gibi boba çayını veya istediğiniz herhangi bir şeyi tutarak çizmeyi düşünün!

6: Arka Plan Ekleyin

Çiziminizi tamamlamak için kedinizin arkasına bir arka plan ekleyin. Bu, basit düz renkten daha karmaşık bir manzaraya kadar herhangi bir şey olabilir. Deney yapın ve eğlenin! Bu, yaratıcı olmanız ve hayal gücünüzün çılgına dönmesine izin vermeniz için bir fırsattır. Arka plana ağaçlar, çiçekler veya evler gibi diğer unsurları bile ekleyebilirsiniz.

Sanatsal Pizza Yapımı

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu