Köşe Yazıları

Sanatsal Pizza Yapımı

Ekmek unu, ev yapımı pizza hamuru için en iyi undur .

Tarifte belirtilen ekmek unu yerine çok amaçlı un kullanabilirsiniz, ancak ekmek unu çok amaçlı una göre daha fazla glüten içerir ve pizzanız için daha çıtır bir kabuk oluşturur.

Bu Pizza Hamuru Tarifi İçin Un Nasıl Ölçülür?

Fincan ölçüleri, unu nasıl kepçelediğinize bağlı olarak değişebilir (unu kabartıyoruz, hafifçe kepçeliyoruz ve bıçakla düzeltiyoruz). Bu nedenle un miktarını ağırlıkça ölçmek için mutfak terazisi kullanmanızı öneririm. Tutarlı ve doğru bir ölçüm elde etmenin tek yolu budur.

Pizza hamurunu hazırlayın ve yoğurun:

Unu, tuzu, şekeri ve zeytinyağını ekleyin ve karıştırma küreği aparatını kullanarak düşük hızda bir dakika kadar karıştırın. Daha sonra karıştırma küreğinin yerine hamur kancası aparatını takın. Hamur kancasını kullanarak pizza hamurunu düşük ila orta hızda yaklaşık 7-10 dakika yoğurun. Mikseriniz yoksa malzemeleri birbirine karıştırıp elinizle yoğurabilirsiniz. Hamur biraz yapışkan olmalı veya dokunulduğunda yapışkan olmalıdır. Çok ıslaksa biraz daha un serpin.

İlgili Makaleler

Hamurun yükselmesine izin verin:

Geniş bir kabın iç kısmına ince bir tabaka halinde zeytinyağı sürün. Pizza hamurunu kaseye yerleştirin ve yağla kaplanacak şekilde çevirin. Bu noktada hamurun ne kadar süre mayalanmasını ve kabarmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Yavaş bir fermantasyon (buzdolabında 24 saat) hamurda daha karmaşık tatların oluşmasına neden olacaktır. Hızlı bir fermantasyon (sıcak bir yerde 1 1/2 saat), hamurun çalışmak için yeterince kabarmasını sağlayacaktır. Hamuru plastik ambalajla örtün. Hızlı bir kabarma için hamuru 1 1/2 saat boyunca sıcak bir yere (75°F – 85°F) koyun. Orta kıvamda bir hamur elde etmek için hamuru normal oda sıcaklığındaki bir yerde (mutfak tezgahınız için uygundur) 8 saat bekletin. Daha uzun bir kabarma için hamuru buzdolabında 24 saat (en fazla 48 saat) soğutun. Yükselme (bir noktaya kadar) ne kadar uzun olursa, kabuğun tadı o kadar iyi olur.

Hamur topunu düzleştirin ve bir tur halinde uzatın:

Her seferinde bir hamur topu işleyerek bir top hamur alın ve hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyi üzerinde ellerinizle düzleştirin. Merkezden başlayıp dışarıya doğru çalışarak, parmak uçlarınızı kullanarak hamuru 1/2 inç kalınlığa kadar bastırın. Hamuru daha fazla esneyinceye kadar çevirin ve uzatın. Hamurun 5 dakika dinlenmesini bekleyin ve ardından istenen çapa (10 ila 12 inç) ulaşana kadar germeye devam edin. Ayrıca hamurun kenarlarını parmaklarınızla tutabilir, hamurun kenarlarında çalışırken hamurun sarkmasını ve gerilmesini sağlayabilirsiniz.

Avucunuzu kullanarak hamurun kalın olduğu kenarını düzleştirin. Dudak oluşturmak istiyorsanız kenarları sıkıştırın.

Fırına verin

Anime Kız Saçı Nasıl Çizilir ?//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu