Balıkesir Son Dakika HaberleriSiyaset

CHP’li Sarı: ‘Büyükşehrin Tedbirsiz Turu’

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı'nın “Balkan Ülkeleri Gezisi” ile ilgili soru önergesini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı.

CHP’li Sarı: ‘Büyükşehrin Tedbirsiz Turu’

Chpli Sari Buyuksehrin Tedbirsiz Turu 1
Chp’Li Sarı: ‘Büyükşehrin Tedbirsiz Turu’

Bakan Şimşek’in Yanıtı

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 17 Temmuz 2023 tarihli ‘tasarruf genelgesinden’ sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Ağustos 2023 tarihinde 3 milyon 281 bin 350 TL’ye ihale ettiği “Balkan Ülkeleri Gezisi” ile ilgili soru önergesini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı. 30 satır ve 4 sorudan oluşan CHP’li Sarı’nın önergesine Bakan Şimşek, “Sayın Serkan Sarı, öncelikle şahsıma yönelik olarak Bakanlığımıza sunduğunuz yazılı önergeniz için teşekkür ederim. Soru önergesinde bahsi geçen hususlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde bulunmaktadır” diyerek yanıtladı.

“Bakan kendi genelgesine sahip çıkamadı”

Soru önergesinde tasarruf genelgesinin yayımlanma tarihi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye çıkma ve gezinin gerçekleştiği tarihlere dikkat çeken CHP’li Serkan Sarı, Balkan Gezisinin iptal edilmesi gerektiğini savundu. Sarı, “Söz konusu AKP’li belediye olunca Bakan kendi genelgesine sahip çıkamadı” dedi.

“Turistik amaçlı yurtdışı gezisi bu kadar elzem miydi?”

CHP’li Sarı ayrıca şunları ekledi: “Vatandaşlarımız yoksullukla ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri milletin parasıyla yurt dışı gezilerini sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, daha önce İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hırvatistan, Fransa, İtalya, ABD ve Japonya gezilerine ev sahipliği yapmıştı. Ortada bir tasarruf genelgesi bulunuyor. Bakan, kendi yayımladığı tasarruf genelgesine sahip çıkamıyor. 3 milyon lirayı aşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balkan Gezisi ihalesi neden iptal edilmedi? Turistik amaçlı yurtdışı gezisi bu kadar elzem miydi? Üstelik Balıkesirli hemşehrilerimizin parasıyla gezip tozmak da neyin nesi?”

“AKP’li belediyeler tasarruftan kayırılamaz”

CHP’li Serkan Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kendi yayımladığı tasarruf genelgesine aykırı davranan AKP’li belediyenin ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınarak, topu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na attığını belirterek, “Hazine ve Maliye Bakanı nezaket gösterip teşekkür etmiş de kendi uhdesindeki bir genelgesine neden sahip çıkamamıştır? Teşekkür ile, nezaket ile israfın üstünü kapatmak, söz konusu AKP’li belediye olunca mübah olmamalı! AKP’li belediyeler tasarruftan kayırılamaz!” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

CHP’li Serkan Sarı; ” Turistler Hesaplarını Ödemiyor”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu