Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Cildimizin Olaylara Verdiği Reaksiyon

Biz farkında olmadan, cildimizin günlük olaylara verdiği tepkiler var. Bu yazımızda cildimizin günlük olaylara nasıl tepki verdiğini ele alıyoruz. İşte Cildimizin Olaylara Verdiği Reaksiyonlar..

 

Cildimiz her ay kendini yeniler

 

Deneme 05

 

Yanaklarımız neden kızarır?

Kızarma kontrol edemediğimiz doğal bir tepkidir. Bir şeyden utandığımızı ne kadar çok gizlemek istersek, o kadar çok kızarıyoruz diyebiliriz. Utanç veya pişmanlık yaşadığımızda, vücuttaki adrenalin artar, kalp daha hızlı atar ve nefes alırız. Kan damarları genişler, böylece pompalanan ekstra kan daha hızlı akar. Tabii ki bunun sonucunda yanaklarımızdaki damarlar genişler ve yüzümüz aniden kızarır.

 

Çillerin oluşma sebebi

Çiller, cildinizin daha yüksek melanin konsantrasyonuna sahip, eşit olarak dağılmayan, ancak küçük gruplarda bulunan parçalarıdır. Cildin daha yüksek melanin konsantrasyonuna sahip alanları güneş ışığına maruz kaldığında aktif hale gelir. Bu nedenle, bazı çiller yaz aylarında ortaya çıkar ve daha sonra kışın kaybolur.

 

Çillerin Oluşma Sebebi

 

Cildimizin UV ışınlarına tepkisi

Cildimizin güneş ışığıyla kızarması ve bronzlaşması, cildin UV ışını saldırısı olarak gördüğü şeye tepkisinden başka bir şey değildir. Melanin bir tür bariyer görevi görür ve konsantrasyonunu arttırır, tamir edilemez hasarı önlemek için bu ışınları emer. Bu yüzden güneşe maruz kaldıktan sonra kendimizi bronzlaşırız.

 

Cildimiz bakterilerle dolu

 

 

Deneme 09

 

Duygular söz konusu olduğunda cilt ve beyin bir olur

Vücudumuzun hem içinde hem de dışında neler olduğunu algılamamıza yardımcı olan birçok cilt reseptörü vardır. Reseptörler, bizim soğuk, sıcak ve her gün yaşadığımız diğer birçok şeyi deneyimlememizden kısmen sorumludurlar. Örneğin titremeyi uyaran okşamak hoş bir şeyken bir şeyden korktuğumuzda vücudumuz tarafından tehdit edici olarak algılanır.

 

Parmaklarımızın buruşmasının sebebi ne?

Cildin en dış tabakası, cildi nemlendirmeye ve korumaya yarayan ayrıca cildi su geçirmez hale getiren özel bir yağla kaplıdır. Parmaklarımızı uzun süre suya batırdığımızda, yüzerken veya rahatlatıcı bir banyo yaparken, bu yağ kaybolur. Daha sonra su, cildin en dış katmanına kolayca nüfuz edebilir ve sonuç olarak cilt suyu emmeye başlar. Ayrıca suyu emdiğinde cildin neden kırıştığını açıklayabilecek birkaç teori vardır. Ancak hala net bir sonuç yoktur. Ayrıca bir teori, bunun çevreye uyum sağlamanın bir yolu olduğu söylenir.

 

Cilt, tırnaklar ve saçlar aynı takımın bir parçasıdır

Şaşırtıcı bir şekilde, ne saçlar ne de tırnaklar canlı hücrelerdir fakat buna rağmen nasıl her gün büyüdüklerini siz de bizim gibi merak ediyor olabilirsiniz. Canlı yeni bir cilt yaratıldığında, ölü hücreler dışarı atılır. Sadece dışarı atılmasıyla bile saçlarınızı daha ​​uzun hale getiren bu işlemdir. Bununla birlikte tırnaklarda da benzer bir süreç olur. Ayrıca cilt hücreleri büyür ve parmaklarımızın uçlarında birikerek kalın bir keratin tabakası oluşturur. Bunlar bizim tırnaklarımızdır. Bu sebeple saç ve tırnakların ölü hücrelerden oluşması, onları kestiğimizde neden acı hissetmediğimizi de açıklar.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.
Kaynak: Bright Side

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu