GündemDünyadan Haberler

Çin’deki Haritalara Göre İsrail diye Bir Devlet Artık Yok

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarının sürdüğü bugünlerde Çin’den ilginç bir haber geldi.

Popüler Çinli dijital harita uygulamaları platformlarından İsrail ismini ve bayrağını kaldırdı. Diğer ülkelerin isimlerinin yer aldığı haritalarda İsrail isimli aramalar sonuçsuz kalıyor.

Cindeki Haritalara Gore Israil Diye Bir Devlet Artik Yokk

Çin’den Dikkat Çekici Adım

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken Çin’den dikkat çekici bir adım geldi. Popüler Çinli dijital harita uygulamaları ve web siteleri platformlarından İsrail ismini kaldırdı. Çinli Baidu ve Gaode gibi haritala uygulamalarında tüm ülkeler isim ve bayraklarıyla yer aldı. Ancak İsrail ve Filistin üzerine gelindiğinde isim ve bayrak koyulmadığı görüldü. Bölgedeki şehir isimleri belli olurken, İsrail isminin ve bayrağının kaldırıldığı anlaşıldı. Benzer durumun cep telefonuyla haritaya erişildiğinde de yaşandığı görüldü.

Cindeki Haritalara Gore Israil Diye Bir Devlet Artik Yokk 1

Şirketlerden Henüz Bir Açıklama Yok

Şirketlerden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Çin Dışişleri Bakanlığı Baidu ve diğer popüler harita uygulamalarında İsrail’in isminin yer almamasına ilişkin sorulan soruyu yanıtladı. Bakanlık Sözcüsü Wang Wenbin, açıklama geldi. Gelen açıklamada, “Çin ile İsrail’in normal diplomatik ilişkileri olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çin’in yetkili makamları tarafından yayınlanan standart haritada ilgili ülkeler açıkça işaretlenmiştir” dedi. Çin resmi olarak İsrail ve Filistin devletlerini tanıyor. Pekin Filistin sorununa çözüm olarak iki devletli çözümden yana ve Filistin devletinin tanınması çağrıları yapıyor. Çin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında ateşkes çağrısı yapıyor.

Haber Merkezi

İsrail Kudüs Hastanesi Etrafını Bombaladı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu