GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CUMHURBAŞKANI ‘’BALIKESİR ŞAHA KALKTI’’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. Balıkesir’in 24 Haziran seçimlerinde ayağa kalktığını söyleyen Cumhurbaşkanı, Balıkesir’i kutladı.

Ankara Spor Salonu’nda AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’in 24 Haziran seçimlerinde ayağa kalktığını söylerken,Balıkesir’i tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı; ‘’Balıkesir 24 Haziran seçimlerinde ayağa kalktı. Sıra yerel seçimlerde. Güçlü Türkiye, güçlü Balıkesir için çalışacağız. Balıkesir’i de tebrik ediyorum’’. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri salondan büyük bir alkış alırken, AK Parti İl Kadın Kollarıyla birlikte salonda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘’ Balıkesir Kadın Kolları delegasyonuyla kongredeydik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde Balıkesir’i kutladı ve “24 Haziran da maşallah Balıkesir ayağa kalktı” dedi. Mutluyuz, gururluyuz.Teşekkürler Balıkesir’’ ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ 80 VİLAYETE ULAŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen “AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi”ndeki konuşmasında Türkiye’nin AK Parti yönetiminde her alanda katettiği mesafelere değinerek, daha da ileri gidileceğini belirtti. Yerel seçimlere işaret eden Erdoğan, “İnşallah önümüzde Mart 2019, büyük bir sınav var. Bu sınavı da başarıyla vereceğinize inanıyorum.” dedi. Erdoğan, elektrik üretiminde yerli kaynakların oranını 65 bin gigavattan 134 bin gigavata yükselterek iki kattan fazla artış sağlandığını belirterek, şunları kaydetti: “Doğalgaz kullanan illerimizin sayısını, şimdi Şırnak ve Artvin’i de ilave etmek suretiyle 80 vilayete çıkartıyoruz. Hakkari kalıyor, inşallah Hakkari’yi de yıl sonuna kadar bitirmenin azmi içindeyiz. Böylece nüfusumuzun yüzde 80’i doğalgazın kolaylığından, temizliğinden, konforundan faydalanabilir hale geldi.”

TARIMDA DESTEKLER ARTIYOR

Tarımda üretimden donanıma her alanda verilen destekler, arazi toplulaştırmaları ve diğer hizmetlerle tarımsal hasılanın 189 milyar liraya çıkarıldığını vurgulayan Erdoğan, kurulan organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, KOBİ’lere sağlanan destekler ve savunma sanayisine yönelik üretimlerde katedilen mesafelerle Türkiye’nin büyümesine çok önemli katkılar sağladıklarına işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Dün insansız hava aracını hiçbir ülkeden alamazken, stratejik ortağımız Amerika’dan, Avrupa ülkelerinden alamazken artık insansız hava araçlarımızı kendimiz üretir hale geldik. Silahlı insansız hava araçlarımızı kendimiz üretir hale geldik. Ve şimdi daha ileri gidiyoruz, daha güçlülerini de üretir hale geliyoruz. Türkiye olarak birçok alanda, savunma sanayisinde yüzde 65 ihtiyacımızı kendimiz karşılar hale geldik. 17 yıl önce göreve geldiğimizde bu, yüzde 25’ti. Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız. Şimdi uzay sanayisinde adımlarımızı atıyoruz inşallah. Burada da Türkiye diğer ülkelerle bu mücadeleyi sürdürecek.’’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm iller ve ilçelerde inşa edilen 837 bin konutla, halen 1 milyon 300 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm projeleriyle, içme suyu, atıksu, katı atık çalışmalarıyla katedilen mesafelerle şehircilikte de Türkiye’nin çehresini değiştirdiklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu