EkonomiGündemSiyasetTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kan ve Ruh Kaybı Var”

"22 Yıllık Zorlu Mücadelenin Heder Edilmesine İzin Verilmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kan ve Ruh Kaybı Var”

“22 Yıllık Zorlu Mücadelenin Heder Edilmesine İzin Verilmeyecek”

Hürriyet gazetesinde yer alan kaynaklara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı, 31 Mart seçiminde bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunu belirterek, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandığa götüremedikleri değerlendirmesini yaptı ve bunun nedenlerini analiz etti.

Toplantıda Erdoğan, mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu ifade ederek, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini vurguladı.

Erdoğan, ortada oy kaybının yanında, kan ve ruh kaybı bulunduğunu düşünüyor. Acizler ve gafillerin yaptığı gibi bu tablonun suçunun millete atılamayacağını, AK Parti’nin hatayı millette aramak gibi bir geleneğinin asla olmadığını ve olamayacağını belirttiği öğrenildi

Erdogan Firsatcilara Gecit Vermeyecegiz 1

Erdoğan’ın yaptığı değerlendirmede hayat pahalılığı, Kovid-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı süreçlerinin artan enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta derinden hissedildiğini belirttiği, önleyici tedbirlerin yeterli olamadığını ve toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını dile getirdiği ifade edildi.

MYK’da Erdoğan’ın vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme getirerek, olumsuz tutumların ve sorunların çözümü için önlemler alınmasının önemini vurguladığı kaydedildi.

Erdoğan, partisinin ve milletin 22 yıllık zorlu mücadelesinin heder edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, hataların görülüp düzeltilmesi ve milletle gönül köprülerinin yeniden güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı’nın AK Parti yönetiminden, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçılamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna indirilemeyeceğini ve eksikliklerin üzerine gitmenin önemini vurguladığı bildirildi.

Erdoğan: “Emekli Maaşları Temmuzda Masada”

Bülten

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu