GündemEkonomiÖzel Haberler

Deprem Korkusu DASK’ı Hatırlattı

Renk Sigorta işletmecisi Ozan Cumhur Öz konuyla ilgili olarak, “ 2020 yılına doğal afetlerle başladık. Balıkesir’de de evler sürekli sallanıyor. Deprem sigortası zorunlu. Nasıl araçlar sigortası olmadığında yola çıkamıyorsa evlerinde Deprem sigortası olmazsa olmaz ”dedi.

Türkiye’de son günlerde yaşanan depremler çok sayıda vatandaşı korkutmuş durumda. Peki yaşanan bu depremler Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerine nasıl yansıdı? Geçtiğimiz ocak ayında peş peşe Ankara, Manisa, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremler yurdun diğer illerinden de hissedilmişti. Yaşanan depremlerin ardından Balıkesir’de de vatandaşlar sigorta şirketlerine koştu. Altıeylül Mahallesi Seren Sokakta bulunan Renk Sigorta işletmecisi Ozan Cumhur Öz, “Deprem sigortası yapılmış bir eve istek dâhilinde de olsa iptal işlemi yapılamıyor. Deprem sigortası önemli. DASK’ın bazı kısıtlamaları da var bunların bilinmesi gerekiyor. Deprem sigortası adı üzerinde sadece deprem sonucunda olacak. Deprem sonucu oluşabilecek yer kayması, yangın ve benzeri hasarları sadece öder. Evimde yangın olursa ne olur? Bunun adı konut sigortasıdır. Müşterilerimize biz DASK ile birlikte Konut Sigortalarını yaptırmalarını da öneriyoruz.6 Eylül İlçesi içerisinde 100 metrekare bir ev 115 liradan başlıyor. Karesi ilçesinde 155 liradan başlayan fiyatlarla deprem sigortası işlemleri yapılıyor ”dedi.

Dsc 0009
“DASK VE KONUT SİGORTASI İLE TAM GÜVENCE”

“Konut sigortası evimizin eşyaları, dekorasyon grupları ile teminat aldığımız poliçedir. Hırsızlık, selsu baskını, yangın sigortası. Evin tüm eşyalarının sigorta altına alınması. Kara taşıtlarının çarpmış olması da dahil. DASK ta bu teminatlar yok. DASK’ta Yangının işin içine girebilmesi için sebebinin deprem olması lazım ancak Konut sigortasında bu şart aranmıyor. Konut sigortasının içine depremin DASK sigortasının teminat altına almadığı şekli ile üst limitlerini konut sigortasının içine dahil edebiliyoruz. Depreme karşı tam bir teminat istiyorsak DASK sigortasını da Konut Sigortasını da ayrı almamız gerekiyor. Deprem sigortasını satın aldığınız acenteye hasar sonrası başvuru yapıyorsunuz ve daha sonra poliçe de yazan tazminat tutarında size ödeme yapılıyor. Ekspertiz şart tabi ki bu durumda.”

“POLİÇENİZİ YAPTIRDINIZ MI?”

DASK’ın içerisinde evinizin içinde sadece deprem sigortası varsa bu durumda ne kira yardımı nede işyerleri kaybı ile ilgili bir teminat bulunmuyor. Bunun karşılığı olarak işyerlerine işyeri sigortası, konutlara da konut yangın sigortası satın alındıysa ve teminat içerisinde karşılığı ödenerek (kira kaybı-işkaybı gibi…)satın alındıysa ödemeler yapılabilir. Ancak DASK bunları kesinlikle karşılamıyor. Deprem Poliçe fiyatları Altıeylül ilçesi için 115, Karesi için 155 liradan başlıyor. Konut sigortaları ortalama bir fiyat 250 tl ye geliyor.Hepsi içinde. 250 liraya tüm riskleri alıyorsunuz yanına DASK’ıda eklerseniz toplam 400 liraya evinizi teminat altına almış oluyorsunuz.Fatma Kara

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Beğenerek okuyor ve bilgileniyoruz. Deprem ve konut sigortasıyla ilgili röportaj ınızda billmediğimiz bir çok konuda bilgi sahibi olduk. Teşekkürler.

  2. Beğenerek okudum bir gazete. Sigorta konusunda yapmış olduğunuz röportaj deprem sigortası ve konut sigortası hakkında bilgi sahibi olmamızı dağladı. Teşekkürler.

  3. Renk Sigorta sektörüne yenilikler getirmiştir.Tum sorulara anında cevap ,sorunlara anında çözüm,ulasılabilirlik ,dürüst ve net sigortacılık.Genc sigortacı Ozan Cumhur Öz e başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu