Gündemİlçe Haberleri

Depremzedelere BAÇEM  Eğitimi

Depremzedelere BAÇEM  eğitimi. Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilimizi etkiledi. Evleri hasar gören ve yıkılan bir çok vatandaşımız farklı şehirlere yerleşti.

 

Depremden etkilenip Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Havran’a gelen vatandaşlara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü BAÇEM eğitimi verdi.

BAÇEM üretilen tıbbi ve aromatik bitki fideleri “Aromatik Köy” Projesi kapsamında çiftçilerle buluşturuluyor. Bu yönde çiftçilerin aromatik bitkiler üretimini hızlandırmasını hedefliyor.

 

Fggg

Yeni Meslek Grubu

Depremzedelerinde yeni yerleşim yerlerinde yeni meslek grupları edineceğini düşünen yetkililer bu projeyi tanıtmak istedi. Eğitimi Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi  Eğitim Merkezi gerçekleştirdi. Eğitim de İl Müdürü Erkan Alkan da vardı. Bununla birlikte BAÇEM yetkilileri de katıldı. BAÇEM yetkilileri Zakir Kuleli ve Uğur Binbir depremzedelere  çiftçi eğitimi konusunda destek oldu.

 

 

Havran İlçe Müdürü Mehmet Emre Çakan ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri depremzedelere tıbbı aromatik bitkiler eğitimi verdi. Aynı zamanda Aromatik bitki üretiminde dikkat edilmesi gereken konulardan bahsetti. Çalışmalar yaptı. Depremzedelere hediyeler verildi.

Haber: Elif Şahin

Daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Burhaniye Hakkında

 

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Bundan dolayı Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

Ege Bölgeside yer alan ilçe, kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgededir. Aynı zamanda İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. Özellikle İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Bundan dolayı Kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, özellikle bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu