GündemEğitim

‘DERSİMİZ SİNEMA’ FİNAL YAPTI

Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği “Bugünkü Dersimiz Sinema” etkinliğinin kapanış programı Vali Ersin Yazıcı’nın da katılımıyla sona erdi.

 

 

Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol ile birlikte 14 Şubat’ta başlayan ‘120’, ‘Çanakkale Yolun Sonu’ ve ‘Ertuğrul 1980’ filmlerini gösterime girdiği etkinlikte ilk kez 2 bin 286 öğrenci sinema ile buluştu, 12 gün boyunca öğrencilere patlamış mısır ve su ikram edildi. Belediyenin haberine göre,

Öğrenciler sinema gösterisinden önce 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nı gezerek, anıt hakkında Başkan Zekai Kafaoğlu’ndan bilgi aldılar. Bugünkü Dersimiz Sinema etkinliğinin kapanışı Yaylada Cinemarine’de gerçekleşti. Protokol üyeleri ve öğrenciler birlikte sinema keyfi yaşadılar.

 

Yazıcı ‘Keşke Çocukluğumda Böyle Başkanlarımız Olsaydı’

Vali Ersin Yazıcı da öğrencilerin heyecanının gözlerinden okunduğunu ifade ederek, sinema etkinliğinin gerçekleşmesinden dolayı duygulandığını ve kendisinin öğrencilik yıllarına gittiğini söyledi.

 

Vali Ersin Yazıcı “Ben de bir köylü çocuğuyum. Keşke o zaman Zekai Başkan gibi başkanlarımız olsaydı da bizi de sinemaya götürseydi. Ne yazık ki ortaokul yıllarında sinema ile tanışabildim. Zekai Başkanımızın eğitime katkı sağlaması ve öğrencilerimizi sinema ile tanıştırmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Diğer belediye başkanları bu tür projeleri örnek alıp, benzer etkinlikler yapmalılar. Gelecek çocuklarımızın. Bu filmleri ben daha önce izledim. Zekai Başkanın farklı projelerle yoluna devam etmesini bekliyorum. Öğrencilerimizin kitapları dost edinmesini istiyorum, önümüzdeki yıllarda Balıkesir en çok kitap okuyan şehir olacak” diye konuştu.

 

Kafaoğlu ‘BENGİ Projesine Katkıda Bulunduk’

Programın kapanışında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “14 Şubat 2017 günü başlatmış olduğumuz Bugünkü Dersimiz Sinema etkinliğinin kapanışını gerçekleştiriyoruz. 2286 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’nın Balıkesir’e gelişi ile Milli Eğitim camiasında başlattığı Bengi Projesi tüm kamu kurum ve kuruluşlara bir hareket getirdi. Bizim sinema etkinliğimizde bu projeye destek oldu. Kültür Bakanlığımız ve Kültür Müdürlüğü’müzün etkinliğimize 3 film ile katkı sağladılar.  Altıeylül Belediyesi olarak eğitime önem veriyoruz, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 6 Eylül’de 6 Proje etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız TEOG sınavlarında Altıeylül ilçesindeki milli eğitimin başarılarına ciddi katkıda bulunduk. En son yapılan TEOG sınavında Altıeylül ilçesi birinci geldi. Sayın Valimize Bengi Projesini hayata geçirmesi ve bizim etkinliğimizde aramızda olduğu için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Programa Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Mustafa Canbey, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu