Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Dinçer Orkan Kimdir?

Dinçer Orkan Kimdir? Balıkesir Karesi İlçesi, Hisariçi Mahallesi doğumlu olan Dinçer Orkan Kimdir? Nerelidir ve şu anda ne mesleği yapmaktadır. İşte detaylar haberimizde.

 

Dinçer Orkan Kimdir?

2 121

Dinçer Orkan Balıkesir’deki ilk, orta ve lise öğreniminin ardından, 1988 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini kazandı. Dahası 1992 yılında iyi derece ile İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

İş yaşamında kendisine büyük katkı sağlayacağını düşünerek, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nden de mezun oldu.

Ayrıca askerlik görevini 1995 yılında asteğmen olarak Hava Kuvvetleri Gaziemir Teknik Okullar Komutanlığı’nda tamamladıktan sonra, genç bir mühendis olarak atıldığı iş hayatına özel sektörde şantiye şefi olarak başlamış, aradan geçen zaman içinde kendi işini kurmuş ve serbest müteahhitlik yaptı.

 

D 68

SİYASİ HAYATI

2002 yılında AK Parti üyeliği ile başladığı siyasi hayatında sırasıyla;

2003-2006 yılları arasında AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı, 2007-2009 yılları arasında AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanlığı, 2010-2012 yılları arasında Ak Parti yönetim kurulu üyeliği

Ayrıca 2012-2014 yılları arasında AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nda Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı. 2014-2016 yılları arasında AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde Altıeylül Belediyesi’nde 1. sıradan Belediye Meclis Üyesi oldu.

56765

Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyeliği, Altıeylül Belediyesi İmar Komisyon Üyeliği , Büyükşehir Plan Bütçe Komisyon Üyeliği . Büyükşehir Belediye Spor Engelli Basketbolculardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı. Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanlığı. Büyükşehir Encümen Üyeliği , Büyükşehir Başkan Vekilliği ve Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevleri yaptı.

Ayrıca 2007’de kurulan ve mütevelli heyet başkanlığını ve yöneticiliğini üstlendi. Dahası Hak Halil Kasapoğlu Vakfı ile Yüksek Öğrenim çağındaki gençlere barınma ve burs imkanı sağladı. Vakıf olarak İnşa ettikleri 125 ve 165 yatak kapasiteli 2 adet Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda. Şehit Çocuklarının ve Sosyal Güvencesi olmayan kişilerin çocukların ücretsiz barınmasını sağladı.

O 12

Ayrıca Dinçer Orkan Vakıf olarak her yıl yaklaşık 100 Kız öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Hem de 2018 yılı içerisinde İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu’nu tamamlayarak. İmam Hatip öğrencilerin hizmetine sundu.

Öte yandan Vakıf çalışmalarının yanısıra çeşitli Sivili Toplum Kuruluşları’nda önemli görevler aldı.

  • 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhur İttifakı adına AK PARTİ KARESİ BELEDİYE BAŞKANI Adayı oldu. Seçmenin teveccühüyle seçimi kazanarak, Karesi Belediye Başkanı  oldu.

Öte yandan günümüzde halen Karesi Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

 

Q1

Dinçer Orkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu