Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Baro Başkanı’ndan 19 Mayıs Mesajı

Balıkesir Baro Başkanı’ndan 19 Mayıs mesajı.  Balıkesir Baro Başkanı Av. Nadir Karakaşlı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’na istinaden basın açıklaması yaptı.

Balıkesir Baro Başkanı’ndan 19 Mayıs mesajı

Balikesir Baro Baskanindan 19 Mayis Mesaji

Karakaşlı ‘’ Cumhuriyet’e ve ulusal bağımsızlığa giden yolun başlangıcı, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümünü gururla ve eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.’’ dedi.

 

Karakaşlı açıklamasında Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözünü de hatırlattı. Karakaşlı ‘’ Biliyoruz ki, bağımsızlık ateşinin 104. yılında eşsiz Anadolu topraklarına ulu bir çınar gibi kök salan Türkiye Cumhuriyeti, ancak ve ancak güçlü bir adalet anlayışı ile var olmaya devam edecektir.’’ dedi.

 

‘Güçlü adalet sistemi ise güçlü bir devletin temel dayanağıdır.”

Nadir Karakaşlı bağımsızlığın ve tarafsızlığın Türkiye’yi ayakta tutacak temel taş olduğuna vurgu yaptı. Karakaşlı açıklamasına ‘’ Bunun en önemli yolu ise bağımsız ve tarafsız yargının tesisi ile olur. Onu ayakta tutan avukatların mesleki itibar ve teminatlarının sağlanmasından geçer. Üstüne basarak vurgulamak isteriz. Güçlü avukat, güçlü bir adalet sisteminin temel taşıdır. Güçlü adalet sistemi ise güçlü bir devletin temel dayanağıdır.’’ Şeklinde devam etti.

 

‘’ Gençlik, bir milletin geleceğidir’’

Karakaşlı açıklamasında gençlerin bu ülke için önemini vurgu yaptı.  Nadir Karakaşlı ‘’Ulu Önder, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş. Ayrıca kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev; Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli bireyler olmak. Ayrıca Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek. Bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir.’’ Dedi.

 

”Atatürk düşmanlığına yönelik paylaşımlara karşı takipteyiz”

Atatürk hakkında yapılan olumsuz yorumlarla ilgili açıklama yapan Karakaş bunun takipçisi olduklarını iletti. Karakaş ‘’Dönem dönem artarak devam eden Atatürk düşmanlığının, din ve bilim insanı yaftası altında ulu önderin şahsına ve ailesine asılsız, çirkin ithamlarda bulunarak gündemde yer edinme gayretinde olan gerici, cahil tarih safsatacılarının takipçisi olduğumuzun ve Balıkesir  Barosu olarak Atamızın önderliğinde tüm Ulusal Bayramlarda alanlarda olacağımızın da özellikle bilinmesini istiyoruz.’’ Dedi.

 

Karakaş açıklamasını ‘’ Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna toprağa düşen Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, hürmet ve rahmetle anıyoruz.’’ Sözleriyle noktaladı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu