GündemTürkiye Gündemi

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEDEN BULUNAMIYOR?

Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi biletlerinin bulunamaması nedeniyle vatandaşlar Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaptı.

Son günlerin popüler gezi rotalarından olan Doğu Ekspresi biletlerinin satışı “Kamuya Açıklık İlkesi” ihlal edildi iddiasıyla Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyet konusu oldu.

Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvurularda Devlet Demiryolları tarafından satışa sunulan, Ankara – Kars arasında sefer yapan ve kamuoyunda Doğu Ekspresi olarak adlandırılan seferlerin biletlerinin bulunamadığı ifade edilerek şikâyet edildi.Kamu Denetçiliği Kurumu’na Doğu Ekspresi bileti alamadıkları için şikâyet eden bazı vatandaşlar ise kurumun bilet satış saatini genel müdürlükleri aracılığıyla bazı vatandaşlara bildirdiklerini dolayısıyla haksız bir şekilde bilet alamayarak mağdur edildiklerini ifade ettiler. Başvuru sahibi vatandaşlar Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ilgili idareyle görüşerek bilet satışlarının tarihi yanında satışa çıkacağı saati de şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmasını talep ettiler. Başvurular Ombudsman tarafından incelenmeye alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu