Gündem

DOKTORLAR İSYAN ETTİ ‘’HAREKETE GEÇİLMESİ İÇİN KAÇIMIZ ÖLECEĞİZ?’’

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul’da eski bir hastasının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Fikret Hacıosman için Atatürk Şehir Hastanesi önünde toplandırlar. ‘’Kamu idaresinin harekete geçmesi için kaçımızın ölmesi beklenmektedir’’ diyen Başkan Cılız, açıklama yaptı.

‘’BAKANLIK RANDEVU TALEBİMİZİ KABUL ETMEDİ’’

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şahin Cılız, ‘’Bir meslektaşımızı daha silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman İstanbul’da çalıştığı özel hastanede eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralandı ve gece saatlerinde yoğun bakımda verdiği yaşama tutunma mücadelesini kaybetti. Meslektaşımızın yakınlarına ve bütün hekim kitlesine baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizde sağlık çalışanları her gün onlarca kez şiddet yaşamaktadır. Sağlıkta şiddet dalgası azalma bir yana hızla artıyor. Türk Tabipleri Birliği, sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaşmış, Sağlık Bakanlığı’ndan randevu talep edilmiş Ama ne yazık ki, Bakanlık randevu taleplerine yanıt verme nezaketinden bile uzak, duyarsız ve etkisiz tutumunu sürdüregelmektedir’’ dedi.

‘’SORUNU ÇÖZENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’’

Sağlık Bakanlığı’ndan randevu taleplerini yineleyen Başkan Şahin Cılız, ‘’Silahın sağlık kuruluşlarına bile kolayca sokulabilmesi karşısında başta kamu otoritesi olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı; bireysel silahlanmanın normal bir olgu görülmesini sosyal bir sorun olarak ele almalı. Tabip Odalarının ve Türk Tabipleri Birliği’nin aklı ve yüreği hekimlerle birliktedir. Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz. Onu durdurana kadar mücadele edeceğiz. Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM’ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu