GündemEkonomiSiyaset

“DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI”

CHP’li Ahmet Akın, son üç ayda doğalgaz ve elektrik zamlarına ard arda zam yapıldığını söyledi ve “kış vatandaşlar için zor geçecek” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgaz ve elektrik zamları ile ilgili olarak verdikleri araştırma önergesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarına yüklendi.

BU KIŞ ZOR GECECEK

Son bir yılda konutta elektriğe yüzde 45, doğal gaza ise yüzde 35 zam geldi diyen Akın, “Hangi işçi, yada emekli yüzde 45 zam aldı. Zaten bu zammı buradan anlatmak kolay ancak asıl bunu yaşamak önemli. Bunu yaşayanlar kimler? Evde asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaş. Son bir yılda, konutta elektriğe yüzde 45, doğal gaza ise yüzde 35 zam geldi. Sanayicinin elektrik fiyatına son beş ayda tam yüzde 100 zam geldi. Bir taraftan “üretim” deyip diğer taraftan sanayicinin elektriğine yüzde 100 zam yaparsanız bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz diye sorarlar. Şimdi, soru şu: Hangi işçi, hangi emekli yüzde 45 zam aldı? Onu düşünelim, ona göre hesabımızı kitabımızı yapalım. ‘Kriz yok, teğet geçti.’ onu bunu söyleyenler Allah aşkına lütfen kendisini asgari ücretli vatandaşımın yerine koysun.”

“ZAM KASIRGASI HALKI İŞLEDİ”

Akın konuşmasına şöyle devam etti: “Bir kasırga tehdidi vardı, kasırga tehdidini atlattık, teğet geçti ama şu anda yaşadığımız zam kasırgası, zam tayfunu çok büyük derecede halkımıza işlemiş durumda. Bakın, sizler AK Parti hükûmetleri olarak her zaman hemen döviz yükseldiğinde zammı yapıştırıyorsunuz, öyle değil mi? Şimdi dolar düşüyor, indirin o zaman, zam yapmaya ne gerek var? Sabah kalktık, yine zam, yine zam, yine zam. BOTAŞ’ı kâr şampiyonu yaptınız, BOTAŞ’ı Varlık Fonu’na aldınız. Şimdi amacınız BOTAŞ’ı kefil göstererek, BOTAŞ’ın üzerinden teminatlandırarak para almak mı”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu