SağlıkDünyadan HaberlerGündem

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü: Türkiye’nin Sağlıkta Liderlik Rolüne Vurgu

DSÖ'nün Türkiye'ye Vizyonu

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü: Türkiye’nin Sağlıkta Liderlik Rolüne Vurgu

DSÖ’nün Türkiye’ye Vizyonu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, İstanbul’da gerçekleştirilen toplantılarda sağlığın önemine ve sağlık alanında yapılan işbirliklerinin değerine vurgu yaptı. Sağlığın, barışın, uzlaşmanın, empatinin ve anlayışın temel bir köprüsü olduğunu belirterek, bu bağlamda geleneksel, tamamlayıcı ve entegratif tıbbın sağlık alanında güçlü bir rol oynadığını ifade etti. DSÖ’nün Avrupa Ofisi’nin, üye devletlerle sağlık alanındaki işbirliklerini artırmayı ve bu alanda Türkiye’nin liderliğinde ilerlemeyi hedeflediğini vurguladı.

Toplantıların odak noktalarından biri olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, DSÖ’nün gelecek stratejileri arasında yer alacak. Kluge, bu stratejinin, üye devletlerin ihtiyaçlarını karşılamayı ve geleneksel tıp alanındaki zorluklara çözüm bulmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, toplantılarda bitkisel ilaçların düzenlenmesi de ele alındı ve mevcut durum ve düzenlenme gereklilikleri tartışıldı.

Dso Avrupa Bolge Direktoru Turkiyenin Saglikta Liderlik Rolune Vurgu

Kluge, DSÖ’nün Avrupa ve Orta Asya bölgesini temsil eden bir kurum olarak, bölgedeki kadim kültürlerin önemine değindi. Bu coğrafyada, doğunun ve batının kadim kültürlerinin bir araya geldiği ve birbirlerinden öğrendiği, birbirlerini zenginleştirdiği bir ortamın bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin bu kültürel çeşitliliğin tam ortasında bir köprü görevi gördüğünü vurguladı ve sağlığın, barışın ve anlayışın teşvik edilmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Son olarak, Kluge Türkiye’nin sağlık alanındaki derin tecrübelerini diğer üye devletlerle paylaşmasını istediklerini ve Türkiye’nin liderliğinde sağlık alanındaki işbirliklerin artırılmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Balıkesir Emniyeti’nden Kan Bağışına Destek

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu