YaşamGündemİlçe Haberleri

Dünyada 5 Türkiye’de 2 Adet Bulunuyor: En Büyüğü Balıkesir’de

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından Ulusal Jeopark ilan edilen Gökkemer Jeosit alanı, İvrindi ilçesinde hayata geçirilerek turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

Dünyada 5 Türkiye’de 2 Adet Bulunuyor: En Büyüğü Balıkesir’de

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından Ulusal Jeopark ilan edilen Gökkemer Jeosit alanı, İvrindi ilçesinde hayata geçirilerek turistlerin ilgisini çekmeye başladı. İda Madra Jeopark projesinin önemli bir parçası olan Gökkemer Jeositi, ilçe ekonomisine turizm alanında önemli katkılar sunuyor.

‘İvrindi’de Turizm Potansiyeli Artıyor’

25 milyon yaşında olan Gökkemer Jeositi, turistlerin ilgisini çekmeye devam ederek gezi rotalarında yer almaya başladı. Halk arasında “Deliktaş” olarak bilinen bu jeosit, artık İvrindi’nin simgesi haline geldi ve turistler için yeni bir cazibe merkezi oldu.

Dünyada 5 Türkiye'De 2 Adet Bulunuyor: En Büyüğü Balıkesir'De

İvrindi Belediyesi, ilçedeki tarihi ve coğrafi güzellikleri ortaya çıkarmak amacıyla adımlar attı. Bu kapsamda, Gök kemer halkının “Deliktaş” olarak adlandırdığı bölgeyi turizme kazandırmak için çalışmalar yapıldı. Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İda Madra Jeopark projesinin bir parçası olan Gökkemer Jeositi alanını ilçe turizmine kazandırdıklarını belirtti. Ayrıca, bu alana erişimi kolaylaştırmak amacıyla yol açma çalışmalarının yapıldığını ve çevresinde park alanı oluşturulduğunu vurguladı. Doğa ile insanın bütünleşmesini sağlayacak yürüyüş yollarının da kazandırıldığını dile getirdi.

‘Türkiye’deki En Büyük Gökkemer Jeositi İvrindi’de’

İvrindi Belediye Başkanı Cengiz, “Dünyada 5 Türkiye’de 2 adet bulunan ve en büyüğü ilçemizde yer alan üzerinde hassasiyetle durduğumuz İda Madra Jeopark projesinin önemli bir ayağı olan Gökkemer halk diliyle Deliktaş jesosit alanını ilçe turizmine kazandırdık. İlçe merkezinden bu alana kadar uzanan ve bu zaman içerisinde araç ile gidilmesi dahi mümkün olmayan yolu İvrindi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerimizin   yürüttüğü çalışma ile açtık. Deliktaş çevresinde gelen turistleri ağırlayabileceğimiz park alanı oluşturup, tabiata zarar vermeden Gökkemer’e erişimi kolaylaştıracak yürüyüş yolları kazandırıp doğa ile insan bütünleşmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

Dünyada 5 Türkiye'De 2 Adet Bulunuyor: En Büyüğü Balıkesir'De

 

Haber: Bülten

Balıkesir’e Jeotermal Kaynaklı Sera

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu