Gündemİlçe Haberleri

Durakta Bekleyen Yayalara Çarptı

Durakta bekleyen yayalara çarptı. Balıkesir’in Edremit ilçesinde kontrolden çıkan otomobil otobüs durağında bekleyen 5 kişiye çarptı.

 

Durakta bekleyen yayalara çarptı.İzmir-Çanakkale kara yolu Altınoluk Fener Mahallesi yakınlarında H.K.’nin kullandığı 03 AAJ 013 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Savrularak kaldırımı aşan otomobil otobüs durağında bekleyen 5 kişiye çarptı.

Hayati Tehlike Yok

Otomobilin çarptığı 5 kişi etrafa savruldu. Kazada B.Y., A.S., F.A., B.Y. ve M.A. yara  aldı. Kazayı görenler yetkililere haber verdi. Bunun üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Ekipler yaralıları ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesine götürdü. Edremit Devlet Hastanesine götürülen yaralıların hayati tehlikesi yok. Otomobil sürücüsü H.K. jandarma tarafından gözaltına alındı.
Otomobilin savrularak otobüs durağına girdiği o dehşet anları ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

 

Ddf Df Dfghh Dsf

 

Daha fazla haber için tıklayın… 

 

Edremit Hakkında

 

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları ile biliniryor. Aynı zamanda  iç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion’ dur. MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş bir şehirdir. Bununla birlikte  Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu