İlçe HaberleriSiyaset

Dursunbey’e Uydu Kent Geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya gelen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçeye yönelik önemli projeleri ele aldı.

Dursunbey’e Uydu Kent Geliyor!

Dursunbeye Uydu Kent Geliyor 1
Dursunbey’E Uydu Kent Geliyor!

Orman Vasfından Çıkarılan Arazi İçin Konut İhaleleri Başlıyor

Toplantıda, uzun süren görüşme sürecinin ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla orman vasfından çıkarılan 500 dönümlük taşlık ve kayalık arazi üzerindeki gelişmeler masaya yatırıldı. İlk etapta 150 konut için TOKİ tarafından gerçekleştirilen kura çekiminin ardından, ilerleyen süreçte de 2, 3 ve 4 katlı konutların ihale süreçleri ele alındı.

Rezerv Arsa Tahsisi ve Uydu Kent Projesi

Belediye Başkanı Bahçavan, 500 dönümlük arazinin bir kısmının konut alanı olarak kullanılması talebini iletti. Bu kapsamda, Çevre Bakanı Özhaseki’den 50 dönümlük kısmın belediyeye rezerv arsa olarak tahsis edilmesi istendi. İmar planlarının başladığı belirtilen arazi üzerinde, uzun vadede okul, cami, market, park alanları ve konutların bulunduğu sağlam zeminli bir uydu kent kurulması planlanıyor.

Teşekkürler Özhaseki ve Toki Başkanı Bulut’a

Bahçavan, planlama sürecindeki katkılarından dolayı Çevre Bakanı Özhaseki’ye ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a teşekkür etti. Uydu kent projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmaların yakından takip edildiği vurgulandı.

Haber: Bülten

Özhaseki’den Balıkesir’e Büyük Yatırımlar ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Müjdesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu