Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te Duman Paniği

Edremit’te duman paniği. Korkutan duman iş merkezini boşalttırdı, onlarca çalışan zor anlar yaşadı. Balıkesir’in Edremit ilçesinde çıkan yangın, 6 katlı iş merkezinde onlarca iş yerini boşalttırdı. İş merkezinden dumanlar dışarı taştı. Ekipler yangının çıkış noktasını bulmak için zor anlar yaşadı.

Edremit’te duman paniği. Edinilen bilgilere göre yangın, sabah saatlerinde Çayiçi Caddesi Denizer İş Merkezi’nde meydana geldi.Bir anda iş merkezinin her yerini dumanlar sarınca paniğe kapılan iş yeri sahipleri, durumu hemen itfaiyeye bildirdiler. Yangına, Büyükşehir Belediyesi Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekipleri müdahale etti.

Dumanın Nerden Geldiğini Bulamadılar

Aşırı duman 6 katlı iş merkezini duman altında bırakırken, binadan da dışarıya taştı. İş merkezinde büyük izdiham ve kaçışma yaşandı. Ekipler dumanın nereden çıktığını bulmak için yoğun gayret sarf ederken, iş merkezi ise boşaltıldı. İtfaiye erleri, yangın tüpleri ile her katta yangın emaresi ararken, yangına havalandırma boşluğuna atılan sigara izmaritinin neden olduğu düşünülüyor.İş merkezini kısa sürede duman altında bırakan yangından şans eseri etkilenen olmazken, iş yerlerinin duvarlarında ise dumandan izler oluştu. Bununla birlikte Yangının kesin çıkış nedeni ise araştırılıyor.

İHA

Daha fazla haber için tıklayın…

 

 

 

Edremit Hakkında

Edremit (Yunanca: Αδραμύττιο Adramyttio), Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Özellikle Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları . İç turizmin özellikle  ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion, özellikle MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde bir şehir. Özellikle Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış. Bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçti. Bundan dolayı  Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu