EkonomiGündem

Edremit’te Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB

Jeotermal Kaynaklı OSB altyapı yapım işinde imzalar atıldı

Edremit’te Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB

Jeotermal Kaynaklı OSB altyapı yapım işinde imzalar atıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, yaklaşık 5 yıldır devam eden Jeotermal Kaynaklı Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları, altyapı yapımı için önemli bir adım olan protokol imza töreniyle resmiyet kazandı. Törende, Edremit Kaymakamı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Odabaş, projenin önemini vurgulayarak, son altı ay içinde yapılan çalışmalarla ihtisas alanının genişletilmesi ve doluluk oranının %100’e ulaşmasıyla ilgili bilgi verdi.

Edremitte Jeotermal Kaynakli Tarima Dayali Ihtisas Osb 1

Altyapı projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Teori Mekanik Mühendislik Enerji Üretim Otomasyon İnş. Altyapı San. Tic. Ltd. Şti firmasının ihaleyi kazanmasıyla altyapı yapım işleri için sözleşme imzalandı. Bu kapsamda, OSB alanında yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik ve telekom altyapı şebekelerinin inşaat işleri gerçekleştirilecek.

Edremit Kaymakamı Odabaş, projenin ilçenin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirterek, Edremit TDİOSB’de doğrudan bin 500 kişinin istihdam edilmesi ve çeşitli yan sektörlerin ilçeye kazandırılması planlandığını ifade etti. Protokol imza törenine Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ve yüklenici firma temsilcileri de katıldı.

Edremitte Jeotermal Kaynakli Tarima Dayali Ihtisas Osb 2

Odabaş, projenin hayata geçmesine katkı sağlayan müteşebbis heyet, kurumlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TDİOSB yönetim ekibine teşekkür ederek, projenin ilçenin ekonomisine büyük katkılar sağlamasını diledi.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Ödemeleri Başlıyor!

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu