GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Edremit’te risk yönetimi ve kentsel iyileştirme müdürlüğü kurulacak

Başkan Arslan Açıkladı! Edremit’te risk yönetimi ve kentsel iyileştirme müdürlüğü kurulacak

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Arslan Şehrin tüm dinamiklerini harekete geçireceklerini kaydetti.

 

RİSK YÖNETİMİ VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Başkan Arslan, ilk adım olarak belediye bünyesinde “Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü” kuracaklarını da açıkladı. Arslan, “Kuracağımız bu müdürlük ile yapıların risk durumunu belirleyeceğiz. Kentimizin risk haritasını çıkarmak için önemli bir adım atmış olacağız. Ayrıca bu müdürlük bünyesinde laboratuvar oluşturacağız. Bu laboratuvar ile tehlikeli ve riskli olmak ihtimali olan yapılardan alınan örnekleri değerlendireceğiz” dedi.

 

ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULUYOR

”Edremit Belediye olarak personelimizden arama kurtarma ekibi oluşturacağız. Gerekli pratik ve uygulamalı eğitimleri vererek her türlü afete karşı bünyemizde bir arama kurtarma ekibini hazır edeceğiz. Ayrıca deprem başta olmak üzere her türlü afete karşı çadır, seyyar tuvalet, ısıtıcı gibi acil durumlarda kullanmak üzere bir güvenli depo inşa edeceğiz”.

 

EDREMİT’E 2 BİN DEPREMZEDE GELDİ

”Deprem bölgesine yaptığımız yardımlar dışında kentimize gelen depremzedelere de en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Kaymakamlık koordinasyonunda şimdiye kadar kente gelen 2 bin depremzede yurttaşımızın barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediyemize ait 150 kişilik tesislerimizi de depremzedelere açtık”.

 

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu