Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te Yeni Kahvaltı Geleneği Başlıyor

Edremit’te Yeni Kahvaltı Geleneği Başlıyor. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaz Kur’an kursları başladı. Çocuklar cami ve kursların yolunu tuttu. Yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmeye başladı.

 

Edremitte Yeni Kahvalti Gelenegi Basliyor 4

Cami ve kurslarda eğitim gören 250 öğrenci için Edremit Müftülüğü tarafından Yeşil Cami’de kahvaltı etkinliği düzenlendi. Kahvaltı Gazicelal Mahallesi Muhtarı Nizamettin Dağ ve Yeşil Cami imamı İbrahim Gündoğan’ın organizasyonunda gerçekleşti.

 

 

Öğrenciler Kaymakam Odabaş’a Taleplerini İletti

Kahvaltıda öğrencilerle Kaymakam Odabaş’ın hoş sohbeti ise dikkat çekti. Kaymakam Odabaş, sohbet sırasında öğrencilere isteklerini sordu, öğrenciler ise futbol sahası talebinde buldular. İHA’ya konuşan Odabaş, “Uygun yer olsun, her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Odabaş’ın kurs sonunda futbol turnuvası düzenlenmesi kararını ise öğrenciler alkışlarla karşıladılar.

 

 

“Geleneksel hale getirmek istiyoruz”

Gazicelal Mahallesi Muhtarı Nizamettin Dağ ise, “Mahallemizin camisinde diğer mahalle camilerimizin öğrencileriyle beraber böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Çocuklarımızın birbirleriyle tanışması ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğimiz bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımızın bu tarz organizasyonlarla mahalleler arası dayanışması çok önemli. Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan protokol üyelerimize, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Uysal’a bizleri maddi manevi destek veren tüm kardeşlerimize mahalle sakinleri adına minnettarım” diye konuştu.

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Edremit’te Yeni Kahvaltı Geleneği Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu