Gündemİlçe Haberleri

EL EMEĞİNİN SERGİSİ İVRİNDİ’DE

Yıl Sonu Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri Atatürk Parkında İlçe Kaymakamı Server Sinanoğlu, Belediye Başkanı Yusuf cengiz, protokol üyeleri ve İvrindili vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleşti.

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ

Açılışta İvrindi Halk Eğitim Müdürü Arif Kunduzcu bir konuşma gerçekleştirdi. Kunduzcu konuşmasında: “Hayat Boyu Öğrenme; insan hayatı boyunca devam eden bir süreçtir. İnsanoğlu yeni bilgi ve beceriler öğrendiğinde ve katma değer ürettiğinde, kendini değerli hissedecektir. “Öğrenme isteği kalmamış bir insanın dünyaya vereceği ve dünyadan alacağı bir şey kalmamış demektir.  Kültürümüzde, beşikten mezara kadar eğitim vardır.   Asla durağan olamayız.   Kendimizi geliştirmeliyiz. Ülkelerin gücü, yetişmiş insan gücüyle ölçülür. O halde vatandaşlarımızın gelişimine, bireysel yeteneklerinin verimliliğe dönüştürülmesine öncü olmalıyız ”dedi.

İLETİŞİM KANALLARI AÇIK

Halk eğitimi merkezinin sadece eğitim merkezi olarak değil aynı zamanda bir rehabilite merkezi olarak da görülmesi gerektiğini belirten Kunduzcu, “kurslarımızda; dostluğun, arkadaşlığın, insanlar arası iletişimin geliştiğine ve kursiyerlerimizin mutlu olduklarına pek çok defa şahit olduk. Halk Eğitimi Merkezimizde,  mesleğinde ilerlemek, meslek değiştirmek, ilgi, istek ve yeteneklerine uygun meslek edinmek, sosyal, kültürel ve sportif alanda kendini geliştirmek, Okuma yazma öğrenmek isteyenlerin yanında, Orta okul veya Liseye gidememiş yada yarıda bırakmış olanlar ile destekleme ve yetiştirme kursları ve KPSS kurslarıyla eğitimlere devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

207 KURS DÜZENLENDİ

Müdür Kunduzcu,“2018 -2019 Eğitim-Öğretim yılında İlçemiz genelinde bölge halkımızın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda bu gün itibarıyla 207 adet kurs açılmış olup, toplam 4000 vatandaşımız kurslarımızda eğitilerek belge almışlardır. Bu kurslarımızdan 22 tanesini İvrindi Belediyesi ve Balmek İşbirliğinde, 4 tanesini İŞKUR ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde ve 12-28 yaş arası gençlere yönelik Sosyal, kültürel ve sportif alandaki kursları da İlçe Spor ve Gençlik Merkezi işbirliğinde tamamladık. Bu kurumlarımız kurslarımıza yer, araç-gereç, makine ve malzeme ile maddi destek sağladılar. Desteklerinden dolayı bu kurumlarımıza kurumum adına çok teşekkür ediyorum.”

EMEĞİN SONUCU

İvrindi Halk Eğitim Müdürü Arif Kunduzcu “Tabii ki emek olmadan hiçbir işte sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bugün burada İvrindi Merkezde açılan kurslarımızın bir bölümünün  ürünlerini sizlerin beğenisine sunuyoruz .Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Yıl sonu Sergisi ve öğrenme şenlikleri etkinliklerimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra yıl boyu açılan kursların gösterileri yapıldı. Gösterilerden sonra değerli protokol üyeleri ile birlikte yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Kursiyerler yıl boyunca yapmış oldukları ürünleri sergiledi. Yapılan çalışmalar ve ürünler halkımız tarafındanda büyük ilgi gördü. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu