Özel Haberlerİlçe Haberleri

Elleri Kınalanan Öğrenciler Bir Daha Geri Dönmediler!

Balıkesir Liseliler Derneği, 1884 yılında Rüştiye (ortaokul), 1885 yılında ise İdadi (lise) olarak eğitim-öğretime başlayıp, 109 yıl önce Çanakkale’ye gönüllü olarak giden ve bir daha geri dönmeyen Balıkesir Lisesi’nden mezun olan keşşaflar (izci) için anma töreni düzenledi.

Elleri Kınalanan Öğrenciler Bir Daha Geri Dönmediler!

Elleri Kinalanan Ogrenciler Bir Daha Geri Donmediler 2

Balıkesir Liseliler Derneği’nden anlamlı uğurlama

Balıkesir Liseliler Derneği, 1884 yılında Rüştiye (ortaokul), 1885 yılında ise idadi (lise) olarak eğitim-öğretime başlayan Balıkesir Lisesi mezunları, 109 yıl önce Çanakkale’ye gönüllü olarak giden ve bir daha geri dönmeyen keşşaflar (izci) için anma töreni düzenledi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Balıkesir Liseliler Derneği’nin düzenlediği mizansenle Balıkesir Liseli Keşşafları’nı cepheye uğurlanmaları canlandırıldı.

Elleri Kinalanan Ogrenciler Bir Daha Geri Donmediler 1

Zağnos Paşa Camii’nde keşşaflara kına yakıldı

Tören, tarihi Balıkesir Lisesi bahçesinde başladı ve okul bahçesinden Zağnos Paşa Camii’ne yürüyüşle devam etti. Camii önünde, Çanakkale Cephesi’ne giden Balıkesir Lisesi keşşaflarının ellerine kına yakıldı. Ardından, Tarihi Zağnos Paşa Camii’nden hareket eden keşşaf bölüğü, Anafartalar Caddesi üzerinden Balıkesir Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti.

Elleri Kinalanan Ogrenciler Bir Daha Geri Donmediler 3

İsmail Ustaoğlu’ndan Nihat Dedeoğlu’na plaket

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Valilik önünde keşşaf bölüğünü selamladı ve Balıkesir Liseliler Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Dedeoğlu’na plaketini takdim etti. Valilik ziyaretinin ardından, keşşaf bölüğü Balıkesir Tren Garı’na hareket etti. Tren Garı’nda, Balıkesir Liseliler Derneği ve protokol üyeleri, askere giden keşşaflara, içinde Seferberlik Çöreği’nin bulunduğu torbalarla cepheye uğurladılar.

Haber: Batuhan Hasar

Seyit Onbaşı’nın Mezarı Başında 18 Mart Anma Töreni Düzenlendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu