TeknolojiDünyadan Haberler

Elon Musk’tan “Yapay Zeka Hepimizi Öldürecek” İddiası

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Kasım ayının başlarında İngiltere'de düzenlenen Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yapay zekanın gelecekte "hepimizi öldüreceği" yönünde iddialarda bulundu.

Elon Musk’tan “Yapay Zeka Hepimizi Öldürecek” İddiası

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Kasım ayının başlarında İngiltere’de düzenlenen Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, yapay zekanın gelecekte “hepimizi öldüreceği” yönünde iddialarda bulundu. Musk, yapay zekanın potansiyel tehlikeleri arasında insan hakları ihlalleri, gizlilik ihlalleri, telif hakkı, yanlış bilgilendirme ve siber saldırıları sıraladı.

Ancak, bu iddiaların henüz geçerli bir kanıtı olmadığını belirtmek önemlidir. Uzmanlar, Musk’ın bahsettiği endişelerin çoğunlukla yapay zekanın şu anda kullanılan botlarında değil, gelecekte potansiyel bir tehlike oluşturabilecek davranışlarında kaynaklandığını ifade ettiler.

Bilim İnsanları Yapay Zekadan Umutlu

Musk’ın şirketi xAI, geçtiğimiz ay kendi sohbet robotunu tanıttı, ancak günümüzde kullanılan yapay zeka botlarının belirtilen tehlikelere yol açacak şekilde programlanmadığına dikkat çekildi. Musk’ın endişeleri arasında biyolojik ve nükleer silahların potansiyel kullanımı da bulunuyor.

Şu anki endişeler, yapay zekanın kontrolsüz öğrenme yerine pekiştirmeli öğrenme pratikleri çerçevesinde gelişmesi gerektiğine işaret ediyor. Aksi takdirde, yapay zeka istenmeyen davranışlara neden olabilir ve bu da potansiyel tehlikeleri beraberinde getirebilir.

Haber Merkezi

Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu