TeknolojiDünyadan Haberler

Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

Bilim İnsanlarından Büyük Başarı: Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

Uluslararası bir grup bilim insanı, bilim kurgudan gerçek hayata geçirecekleri ışınlanma teknolojisi için önemli bir adım attıklarını duyurdu. Witwatersrand Üniversitesi’nden ve İspanya’daki Fotonik Bilimler Enstitüsü’nden araştırmacılar, kuantum iletişim biçimini kullanarak görüntüleri bir ağ üzerinden “ışınlama” imkanı sunduklarını belirtti.

Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

Yeni teknik, görüntüleri fiziksel olarak iletmek yerine “ışınlanmadan ilham alan bir konfigürasyon” kullanıyor. Bu sayede bilgiler, taraflar arasında fiziksel olarak dolaşmadan iletiliyor. Bu gelişme, parmak izi veya yüz gibi daha karmaşık bilgilerin “alfabe”yi genişleterek iletilmesini sağlamak adına kuantum optiği kullanılarak gerçekleşti.

Wits Üniversitesi’nden Profesör Andrew Forbes, bu teknolojinin geleneksel iletişimden farklı olarak bilgiyi bağlantı üzerinden ışınlamayı mümkün kıldığını ve “Star Trek teknolojisinin gerçeğe dönüştüğünü” ifade etti. Çalışmada kullanılan doğrusal olmayan optik dedektör, fazladan foton ihtiyacını ortadan kaldırarak, parmak izi veya yüz gibi desenleri iletmeyi mümkün kılıyor.

Işınlanma Teknolojisi Gerçek Hayata Yaklaşıyor

Bu teknolojinin gelecekte bankacılık gibi alanlarda kullanılabileceği belirtiliyor. Müşteriler, parmak izi gibi fiziksel yöntemler kullanmadan bankaya bilgi gönderebilecekleri için bilgisayar korsanlarının müdahalesini neredeyse imkansız hale getirecek.

 

 

Haber Merkezi

Apple Hisselerine Darbe: 85 Milyar Dolarlık Risk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu