EkonomiGündem

Emekli Aylıklarında Denge Düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin yanında olma sözleri ve emekli aylıklarındaki dengeleme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengelemek amacıyla kanuni düzenleme gerekliliğine vurgu yaptı.

Emekli Aylıklarında Denge Düzenlemesi

Memur Ve Emekli 1
Emekli Aylıklarında Denge Düzenlemesi

En Düşük Emekli Maaşı İçin Çalışmalar Sürüyor

Cevdet Yılmaz, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için çözümler ürettiklerini ifade etti. Ayrıca, konunun önümüzdeki günlerde Kabine’de ele alınacağını belirtti. Emeklilerin refah seviyelerini artırmayı hedefleyen düzenlemelerin, emeklilere yönelik destekleri güçlendireceği belirtildi.

Kira Artışlarındaki Yüzde 25 Sınırı Korunacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili olarak “Kaldırılması için alınmış bir karar yok” açıklamasında bulundu. 2024’ün dezenflasyon yılı olarak nitelendirilen dönemde, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar hedeflerine vurgu yapıldı.

Hedef: Enflasyonu Düşürmek

Cevdet Yılmaz, makro istikrarı sağlamak ve ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla enflasyonla mücadele stratejisinin sürdürüleceğini belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) araçlarının etkin bir şekilde kullanılacağına dikkat çekilerek, disiplinli yaklaşımın yatırımcı güvenini artırabileceği vurgulandı.

Haber Merkezi

Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı Belli Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu