GündemEkonomiTürkiye Gündemi

EMEKLİNİN İÇİNİ SERİNLETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik için başvuru yapan ancak henüz işlemleri sonuçlandırılmayan 100 bin kişiye müjde verdi.

Erdoğan “Bunların işlemlerini tamamlayarak onların da ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alabilmelerini sağlıyoruz. Bu kardeşlerimiz Ramazan Bayramı ikramiyesi yanında temmuz zammından da faydalanacak” dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen iftar programında emeklilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında emeklilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “65 yaş aylıkları kendilerine 3 ayda bir ödenen kardeşlerimiz, Eylül ayının başından itibaren bu maaşlarını aylık olarak almaya başlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmada emeklilerin 1960’lı, 1970’li, 1980’li ve 1990’lı yılları bizzat yaşadığını, yokluğun, yoksulluğun, krizin, kaosun ne olduğunu emeklilerden daha iyi bilecek kimsenin bulunmadığını dile getirerek, bugünün gençlerinin bunları bilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Bunları siz yaşadınız, bunları en iyi siz bilirsiniz. Ama bugünün gençlerine de bunu anlatmak lazım. Şimdi onlar inanın, toklukta, bollukta yokluğun acısını bilmiyorlar. Bilhassa yaşı 25-30’un altındaki gençlerimiz, sanıyorlar ki Türkiye hep böyleydi.” şeklinde konuştu.

GENÇLERE ESKİ TÜRKİYE’Yİ ANLATIN

Türkiye’nin geçen 16 yılda katettiği mesafeyi, geçmişle mukayese etme imkanı olmayanlara anlatmanın kolay olmadığını ifade eden Erdoğan, “Sizlerden ricam, her fırsatta gençlere eski Türkiye’yi anlatmanızdır. Çünkü sizler aynı zamanda bu milletin hafızasısınız.” ifadelerini kullandı. Eğitimde gelinen noktaya değinen Erdoğan, “Hatırlayın, kitapları alamıyorduk. Sizler bilirsiniz. Biz teksir notlarıyla okuduk. Üst sınıflardaki ağabeylerimiz bize kendi teksir notlarını vermezlerdi. Para ile istediğimiz halde vermezlerdi. Zaten doğru düzgün de okunmaz, hep mürekkepler birbirine karışmıştır. Gidersin kırtasiyeye, oradan da kitap alamazsın. Kitabın biri varsa biri yok. Kuyrukta beklersin. Bunları hep yaşadık.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu