Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

En Az Masraf İle Nişan

En Az Masraf İle Nişan! Evlenen çiftlerin maddi açıdan daha da zorlanmaması için söz/nişan masraflarını azaltmanın yollarını sizin için sıraladık!

 

En Az Masraf İle Nişan

Yeni bir ev kurma, gelinlik, damatlık, düğün salonu derken evlenen çiftlerin maddi yükü kaldırılamayacak hale gelmektedir. İşte bu nedenle maddi açıdan kendinizi zorlamadan nişan yapmak için dikkat edilmesi gereken şeyleri hazırladık. En Az Masraf İle Nişan yapın

İlgili Makaleler
Söz ve nişanı bir arada yapın

Tören sayısı arttıkça maliyet de artmaktadır. Bu nedenle birbirinden pek de farklı olmayan bu iki töreni bir arada yapın. Böylece hem fazladan stres yapmamış olursunuz hem de daha az harcama yaparsınız.

Davetli sayısını minimum düzeyde

“Alınır, darılır, gücenir” diye davetli sayısını artırırsanız davetlileriniz eve sığmayacaktır. Böylece mekan tutmak zorunda kalabilirsiniz. Nişan için mekan tutmak da düşündüğünüzden çok daha maliyetli olacaktır. Bu nedenle nişanlanacak çiftin kendi ebeveynleri ile oturup konuşmaları ve yalnızca ev ahalisinden oluşacak bir organizasyon konusunda uzlaşmaya varmaları maddi açıdan zorluk yaşamamaları için oldukça önemlidir.

Hazırlıkları abartmayın

Söz masası hazırlamak şu sıralar çok popüler ancak sizi zorluyorsa çok gösterişli masalar hazırlamak yerine sade bir masa hazırlayıp şık bir köşe yapabilirsiniz. Söz pastanızın, fotoğraflarınızın, söz tepsinizin olacağı küçük bir masanın yanlarını renkli uçan balonlarla süsleyebilirsiniz.

En Az Masraf İle Nişan

Tek güne özel herhangi bir eşya almayın

Yeni evinizde kullanacağınız bir tepsiyi söz tepsisi yapabilirsiniz. Yalnızca söz gününe özel damat fincanı veya söz masası aksesuarları gibi şeyleri tercih etmemeniz de harcamalarınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

“Adettendir” diye harçlık dağıtmayın

Kapı tutma, ayakkabı saklama, kız göstermeme gibi çeşitli adetleri yapmamanızda; yapacaksanız da abartmamanızda fayda var.

Kıyafetinizi tek güne özel almayın

“Nişanlık” anlayışımızı biraz değiştirmemizde fayda var. O çok gösterişli kıyafetlere hem çok para harcıyoruz hem de sonrasında başka bir davette giyemiyoruz. İşte o nedenle ayakkabı ve kıyafet seçerken başka bir yerde de giyilebilir olmasına dikkat edin.

Nişan hediyelerinizi kendiniz hazırlayın

Nişan gününüze özel hatıra olsun diye dağıtacağınız hediyelikleri kendiniz de yapabilirsiniz. Örneğin küçük kavanozlarda mumlar iyi bir alternatif olacaktır.

En Az Masraf İle Nişan

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu