EkonomiGündem

Enerji Bakanı: Gabar’da Petrol Üretimi Hızla Artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini ve Ramazan sonunda bu rakamın 40 bin varile çıkacağını belirtti.

Enerji Bakanı: Gabar’da Petrol Üretimi Hızla Artıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar’da günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini ve Ramazan sonunda bu rakamın 40 bin varile çıkacağını belirterek, yıl sonu hedeflerinin ise 100 bin varil olduğunu açıkladı.

Bakan Bayraktar, Sarıyer Ayazağa Atatürk Stadı’nda katıldığı iftar programı ve Üsküdar’da gençlerle buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, Gabar Dağı bölgesinde 2021’de gerçekleştirilen petrol keşfinin ardından hızla üretime geçtiklerini ve şu anda günlük 37 bin varil petrol ürettiklerini dile getirdi. Ramazan sonunda bu rakamın 40 bin varile çıkacağını ifade eden Bayraktar, yıl sonunda ise hedeflerinin günlük 100 bin varil üretim olduğunu vurguladı.

Ayrıca Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda doğal gaz üretimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şu anda günde 3,7 milyon metreküp doğal gaz ürettiklerini ve bu gazın evlerde kullanılmaya başlandığını belirtti. Bayraktar, bu üretimi artırmak ve yeni sahaları keşfetmek için çalışmaların devam ettiğini ve 2024 yılında yeni aramalarla, kuyularla ve müjdelerle halkı buluşturacaklarını söyledi.

Türkiye’nin enerji arz güvenliğine vurgu yapan Bakan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığın Türkiye’nin en büyük problemi olduğunu belirterek, Türkiye’nin nükleer enerji alanındaki hedeflerine de değindi. Türkiye’nin nükleer enerji konusundaki kararlılığını vurgulayan Bayraktar, Akkuyu’da yapılan çalışmaların devam ettiğini ve ilk reaktörün bu sene devreye alınmak istendiğini dile getirdi.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, yerli kaynaklar ve nükleer enerjiyi kullanarak enerji üreten bir ülke olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, bu adımların ekonomiye olumlu yansımaları olacağını ve Türkiye’nin enerjide devrim yapacağını belirtti.

 

 

AA

Balıkesir’de Emlak Piyasasında Son Durum

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu