Özel HaberlerBalıkesir Son Dakika HaberleriEkonomiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Emlak Piyasasında Son Durum

Balıkesir'de Kiralar nasıl?

Balıkesir’de Emlak Piyasasında Son Durum

Konut fiyatlarındaki yükseliş, özellikle ilk kez ev alacaklar için ciddi bir engel teşkil etmekte. Fahiş fiyatlar, konut sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalan birçok aileyi etkiliyor. Balıkesir ve Türkiye genelindeki emlak piyasasını sizler için  emlak danışmanı ilhan Ay’a sorduk.

İlhan Ay:“..Emlak piyasası şuanda durağan seviyede diyebiliriz. Daire satışlarımız olumsuz etkilendi. Çünkü konut kredisi faizi oranları yüksek olduğu için vatandaş kredi alamıyor, bu da bizim satışlarımızın düşmesine neden oluyor. Bununla beraber kiralar biraz yüksek diyebiliriz ama 2024’te biraz daha kiralar normalleşmeye başladı.

Balıkesir'De Emlak Piyasasında Son Durum

Daire satışlarında özellikle o yüksek fiyatlar ‘o köpük’ silindi. Fiyatlar biraz daha makul bir seviyeye geldi. Ekonomik şartlardan dolayı vatandaşın alım gücü zayıf, konut faizleride yüksek olduğu için piyasa biraz daha durgun. Yatırımcılar, daire almak isteyenler, daire alıp ta kiraya vermek isteyenler artık daha çok arazi, tarla alımına yöneliyorlar.”

Bu ekonomide ev ya da arsa almak doğru bir yatırım olur mu?

“..İhtiyaç varsa hemen alsınlar! Tam ev alma zamanı yani herkes yastığının altındaki parayı bozdurup bankaya götürüyor. Ama bu yanlış! Gayrimenkulün getirisi faizden her zaman daha yüksektir. Bunun için tavsiyemiz paranızı faize yatırmak yerine gayrimenkule ticarete yatırın.”

Sizce ev almak mı daha mantıklı arsa almak mı?

“..Arsa almak daha mantıklı, İnsanlar geleceğini düşünüyorsa arsa her zaman için iyidir.”

Balıkesir’de en uygun kira ve en yüksek kirası olan mahalleler nereler?

“..Plevne mahallesi, kiralarda her zaman yüksek seviyelerde. Paşaalanı, bunu takip ediyor. Sonrasında  Atatürk mahallesi geliyor. Daha çok rehabette bu mahallelerde. İnsanlar ekonomik şartları göz önünde bulundurduğu zaman her mahallede artık ev kiralayabiliyorlar. Çünkü herkes geçim derdinde! bundan dolayı da her mahalle talep görüyor.

Balıkesir’de ortalama en düşük kira ve em yüksek kira ne kadar?

Evine göre değişir ama  ortalama 3+1 daireler 12 bin ile 21 arasında değişiyor. 2+1 ler 10 ile 15 bin arasında değişiyor. Hükümetimiz bu konuda bir takım çalışmalar yürütüyor tabi önümüzdeki günlerde kiralarda bir takım düşüşler görebiliriz.

Emlak danışmanı son olarak

Paranızı bankaya faize değilde gayrimenkule yatırın!

Gayrimenkul her zaman en güvenli limandır. Dünyada mekan ahirette iman onun için herkes bir ev sahibi olmalı.. ‘

Buse Tuncay

Balıkesir’de Kırsalın Şalvar Modası Haberini okumak için Tıkla

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu