GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Enflasyon Verisine Bayram Rötarı 

Enflasyon Verisine Bayram Rötarı Tüm memur, işçi ve emeklilerin yakından takip ettiği Haziran ayı enflasyon rakamı 2 gün geç açıklanacak! TÜİK 2 gün gecikmenin nedeni ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Enflasyon Verisine Bayram Rötarı

1 21

Bayram Tatili Verilerin Açıklanmasını 2 Gün Geciktirecek

Enflasyon verileri özellikle Ocak ve Temmuz ayında Tüm ücretli çalışanların ücretinde belirleyici olduğu için yakından takip ediliyor.

Ayrıca Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması daha önce 3 Temmuz olarak planlanmıştı.

Ancak, Kurban Bayramı tatili nedeniyle TÜİK’e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle, 5 Temmuz’da gerçekleşecek.

 

Tuik

TUİK Konuyla İlgili Açıklama Yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı açıklamada, Haziran ayı enflasyon verilerinin ilan takvimine ilişkin bilgi verdi.

 

E

Açıklamada, Ulusal Veri Yayımlama Takvimi’ne göre:

3 Temmuz’da yayımlanacağı duyurulan “Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi. Haziran 2023” Haber Bültenleri”nin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle. TÜİK’e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle 5 Temmuz saat 10.00’da yayımlanacağını ifade etti.

 

Mayıs Ayındaki Artış Yıllık Bazda Yüzde 39,59 Olmuştu

TUİK’in açıkladığı verilere göre, enflasyon mayıs ayında ise yüzde 0,04 artış gösterdi. Yıllık bazda  ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti. Enflasyonda ki düşüş eğilimi önceki aylarda olduğu gibi devam etti. Bir önceki yılın aynı ayına göre, en az artış gösteren ana grup. %19,49 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %68,98 ile lokanta ve oteller oldu.

 

Tuik 2

Haziran ayı enflasyon verileri resmi olarak açıklandığında, çalışan ve emeklilerin alacağı farkta şekil alacak. Dolayısı ile araya giren Bayram tatili nedeniyle. Bu yıl farklı olarak veriler 3 Temmuzda değil 5 Temmuz’da belli olacak.

Dahası bu da enflasyon verilerini takip edenlerin. 2 gün daha yoğun bir merak ile beklemesine neden olacak.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu