GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Engelleri üretimle aştı

Burhaniye ilçesinde 2 yaşındayken yanlış uygulanan tedavi sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan 58 yaşındaki Müfide Esringün, ördüğü bez bebekler ile ekmeğini kazanıyor.

 

Burhaniye’nin Şehit Turhan Bayraktar Parkı önünde yaz aylarında günboyu stant açan yürüme engelli Müfide Esringün, kış aylarında evinde ördüğü bez bebekler, bebek giysileri ve süslediği oyuncak bebekleri satıyor. Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi’nde de görevli olan Esringün, vatandaşları engellilere yardım adı altında para toplayanlara karşı da uyardı. Tüm engellileri bir şeyler üreterek hayatlarını kazanmaya davet eden Esringün, devletin bu konuda engelli vatandaşlara yol gösterici olmasını da istedi.

‘ÜRETMEYE ENGEL YOK’

Engellilerin evlerinde oturdukları yerde üretim yaparak para kazanabileceğini belirten Müfide Esringün, engellilerin tüketici değil üretici olabileceklerini söyledi. Bu tür uğraşların insanların psikolojini de yüksek tuttuğunu aktaran Esringün, “Devetimizden destek bekliyoruz. Evde yapabileceğimiz işler istiyoruz. Şu anda benim kullandığım araba 7 bin 500 lira. herkes bunu alamıyor. Bu yüzden hiçbir engelli sokağa çıkamıyor. Devletimiz bu konuda bize yardımcı olması lazım. Bütün engellilerin sokağa çıkması lazım. Üretebilen bir sürü engelli var. Üretmeye engel yok. Yeter ki biz isteyelim. Yapmak isteyelim. Herkes bir şeyler üretebilir elinden geldiği kadar. Harçlığını çıkarır Ne bileyim evini geçindiren insanlar var Ama, bizim üretime katkıda bulunmamız için dışarı çıkmamız lazım. Çıkamayanlarda evde bir şeyler yapması lazım. Öncelikle burada alış veriş yapan dostlara arkadaşlara gelen giden misafirlere çok teşekkür ederim. Yalnız yetkililerden çok önemli bir isteğim var.  Bu da çok önemli. 3-4 tane, 10 tane genç toplanıyor. Ellerinde bir tepsi. İki tane gazete parçası engellilere yardım diyorlar. Az önce buradan geçtiler. Gel bakalım dedim. Sen engellilere yardım mı yapıyorsun. Gel bende engelliyim dedim. Benim için ne yapıyorsun. Bana göster dedim. Kaçtılar. Ne olur bunlara izin vermeyin. Bu paralar hiçbir derneğe gitmiyor. Bunlar sadece sahtekarlık. Sahte makbuzlar sahte isimler altında engellilerin adını kullanarak vatandaşlardan para topluyorlar” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu